Halali nam, generale Mahmuljin, nismo bili u stanju da odbranimo čast bosanskog generala

0
108

Dragi moji,
Tužan sam i ljut zbog današnje presude časnom generalu Sakibu Mahmuljinu. Tuga me mori, ali je nekako podnosim. Ljutnja me smori, ali ne znam na koga da se ljutim.

Ako se ljutim na Bošnjake u državnim institucijama, govore mi da to ne treba da radim jer svako može da pogriješi; svako može da se u životu zbuni; svako može da na poslu zaspi; svako može da zaboravi šta mu je dužnost u parlamentu; svako može da ne uradi svoju domaći zadaću; svakome se može desiti da ne pročita inicijativu predlagača da se Husejn ef. Đozo izjednači s Dražom Mihajlovićem jer je dobrodušni Bošnjak imao povjerenje u dobru namjeru predlagača Damira Arnauta. Jer, ne smije se podobnom Bošnjaku dati jedinica da padne, da izgubi jednu stepenicu na putu do najvišeg vrha.

– Šta fali što se Husejn ef. Đozu sotonizira i nakon smrti. Važno je da se niko od Bošnjaka u parlamentu ne zamjeri Damiru Arnautu, koji zna što radi.

– Šta fali što se Bosna „dragovoljno“ odrekla Sutorine u korist Crne Gore. Time je Bosna pokazala koliko je darežljiva, ali i koliko su njeni sinovi u državnom parlamentu dobroga srca pa ne žale onako džaba pokloniti imovinu bosanske države svom vrlom susjedu kako bi ga odobrovoljili da bude manje zločest nego dosada!

– Šta fali što je general Mahmuljin osuđen na deset godina zatvora. On jest bio častan general, koji je branio Bosnu, kao i njeno državno tužiteljstvo i njen državni sud, ali je propustio da zaštiti srpske vojnike u Vozući dok su bili u rovu!

– Šta fali što ni nakon dvadeset pet godina bosansko tužiteljstvo nije podiglo ni jednu optužnicu protiv vinovnika opsade Sarajeva, opsade koja je trajala 1,425 dana, duže od opsade Staljingrada!

– Šta fali što tužiteljstvo bosanske države ne haje što je Haag svojim presudama ukazao na vinovnike opsade Sarajeva od Miloševića do Karadžića i Mladića, čiji su vojnici 1,425 dana i noći neprestano granatirali Sarajevo sa Spičaste stijene i okolnih brda!

– Šta fali što ni sarajevsko kantonalno ni bosansko državno tužiteljstvo nema osjećaja za stid i sram pred činjenicom da je uslijed opsade Sarajeva ubijeno hiljadu/tisuću šesto djece i jedanaest hiljada građana Sarajeva i što ni nakon dvadeset pet godina ni jedan snajperista imenom i prezimenom nije za to odgovarao pred državnim bosanskim sudom.

– Šta fali što su mnoga bosanska sela pokazala veći stupanj patriotizma od Sarajeva, koje svoj patriotizam pokazuje samo na obilježavanju godišnjica žrtvama opsade, gdje se kantonalni i državni likovi slikaju i ništa više, dok vinovnici opsade grada hodaju posvuda slobodno.

– Šta fali što Peta kolona u državnom tužiteljstvu i sudu provodi u djelo zamisao Memoranduma II SANU: – Umanjiti odgovornost Srbije za počinjene zločine i razaranja, montiranim sudskim procesima protiv državljana Bosne i Hercegovine… Čitaj protiv bosanskih generala zato što Bošnjaci/Bosanici ne smiju imati generala, koji će biti uzor budućim generacija Bošnjaka/Bosanaca!

– Šta fali što je sve više u institucijama bosanske države lažnih Bošnjaka, koji ne vide ništa i nikoga osim svoga ličnog interesa, koji su spremni prodati din za dinar i povaliti svakog Bošnjaka/Bosanca, koji se okuraži da kaže istinu i da se bori za pravdu!

– Šta fali što je sve više Srba koji u Banjoj Luci konvertiraju u Bošnjaka samo da bi dobili pozicije u institucijama manjeg bosanskog entiteta, pozicije koje pripadaju autentičnim Bošnjacima!

Ne fali ništa sve dok svakog od nas pojedinačno ova nepravda ne dohvati, a onda neće biti nikoga da ikoga brani. Svako će morat sam sebe da brani zato što nije branio svoga brata kad je bilo potrebno. Zato sam ljut na nas, na naše koji ne shvaćaju da nas sve više i sve jače guraju u mišju rupu odakle nam nema spasa već da pognemo glavu i iznevjerimo Alijinu zakletvu: – Velikim Bogom se kunemo da robovi biti nećemo!

Jer, ako nastave da nam jednog po jednog bosanskog generala u haps trpaju zato što su branili bosansku državu i bosanski narod od nestanka u genocidu, onda nam ne gine već da njihovi robovi postanemo.

Naravno, ljutim se na njih zato što nas izluđuju svojim negacijama našeg bosanskog bića, jezika, kulture, nacije i države, ali i naši nas zaglupljuju svojim neuvjerljivim pravdanjem za greške, koje često prave. Mi se tako danas nalazimo između njihovog izluđivanja i našeg zaglupljivanja.

Oni tako, po utvrđenoj navici, rade svoj antibosanski posao. Izluđuju nas. Naročito nakon što su shvatili da smo ih pobijedili moralno, pravno i, dakako, vojno jer nisu vjerovali da smo, nakon jednog stoljeća debosnizacije, bili spremni i sposobni da se mentalno i fizički odupremo njihovom udruženom zločinačkom planu o podjeli Bosne na način da se jedna trećina Bošnjaka pobije, jedna trećina pokrsti, a jedna trećina protjera.

Umalo da im to pođe za rukom. Nasreću, Bosna je imala Aliju i svoje časne i hrabre generale i borce, koji su, prvi puta u sto godina, ustali da brane svoju bosansku hižu, svoju bosansku domovinu i svoju bosansku državu.

Eh, to nam oni ne mogu oprostiti i zato su nervozni na način da hoće da nas izjednače sa svojim „udruženim zločinačkim poduhvatom“. Nažalost, lažni Bošnjaci/Bosanci u institucijama bosanske države, naročito u tužiteljstvu i sudu, pomažu im da ostvare antibosanski cilj.

Davno je pešterska majka savjetovala sinu da, ako se odnekud vuk pojavi, mora da prvi vuka opazi; mora da vuku gleda u uči; i ne smije da bježi od vuka jer kad bježiš, vuk se osokoli da te tjera dok te ne uhvati.

Ovaj savjet važi danas za Bošnjake/Bosance u institucijama bosanske države ako znaju šta je bosanska čast i hrabrost kad im se vuk pojavi da ga prvi opaze, da mu gledaju u oči i da ne bježe od vuka već da ga otjeraju od sebe tako da im ne ujede bosansku čast i ne podavi braću, koja su im povjerena na čuvanje od gladnih vukova iz komšiluka.

Allahu Svemogući, ohrabri nas da branimo bosansku slobodu i čast za koju su bosanski sinovi i kćeri dali svoje živote kao šehidi i borci! Amin!

Allahu Sveznajućim, pouči nas da znamo razliku između istinskih bosanskih patriota i lažnih bosanskih dušobrižnika! Amin!

Allahu Milostivi, omili nam slogu i ljubav među nama i spasi nas od učmalosti, nehata i gafleta! Amin!

Dr. Mustafa CerićBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime