Hako Duljević: ‘Želim da se desi i BDZ u Bosni i Hercegovini’

0
36

HakoDULJEVICSandžak, BiH – Gostujući na Sandžak TV-u, u emisiji „U žiži“ predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije (BNF) Hako Duljević govorio je o radu Fondacije, njezinim projektima ali i o stanju unutar bošnjačkog naroda, ambijentu u kojem žive, izazovima i očekivanjima ishoda predstojećih izbora u Srbiji, te političkom stanju u Sandžaku i regionu.

“Iz cjelokupnog panbošnjačkog pokreta, u kontekstu osnivanja Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, Svjetskog bošnjačkog kongresa i Bošnjačke nacionalne fondacije, naravno da proizlazi, očito je, i o tome možemo slobodno govoriti, i jedno političko krilo na prostoru Srbije a to je Bošnjačka demokratska zajednica.”

“Organizirajući se kroz svebošnjačke organizacije, gajeći potpuno jednaku ideologiju, boreći se za isti cilj, okupljamo sve moguće resurse, na polju kulture, vjere, obrazovanja pa i politike”, istakao je predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije.

Govoreći o trenutnom stanju bošnjačkog naroda kako u Sandžaku tako i u regionu i politici koja je tome doprinijela, Duljević je kazao: “Imamo jednu Bošnjačku demokratsku zajednicu u Crnoj Goru, jednu u Srbiji, i želim da se što prije desi Bošnjačka demokratska zajednica na Kosovu i u BiH. Unutar tih političkih krila treba biti naša stvarna elita. Samim tim što su nam nametnuli nestvarnu elitu, našu stvarnu elitu su gurnuli u poziciju opozicije, a iz pozicije opozicije moramo je vratiti u poziciju pozicije i na taj način djelovati i na polju politike.

Bošnjačka demokratska zajednica će biti i u Bosni i Hercegovini, tada sa stvarnom elitom, za jednim stolom postaviti sve naše izazove, probleme, proučiti naše šanse, a zajedničkim djelovanjem na cijelom našem prostoru možemo očekivati boljitak. Naravno, to nije nešto što se može riješiti jednom fetvom, dekretom ili proglasom, već je višegeneracijski proces”.

(Bosna PRESS)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime