GRAS: Komplicirana procedura izdavanja mjesečnih iskaznica – samo jednom

0
17

main pic

Sarajevo – Na adresu portala Radiosarajevo.ba stiglo je pismo u kojem jedna naša sugrađanka tvrdi kako su procedure za izdavanje i kupovinu mjesečne karte suviše komplicirane te da novim pravilom JKP GRAS traži od građana Sarajeva da svakog mjeseca odu u općinu kako bi dali izjavu koja treba da sadrži ime, prezime, adresu, broj lične karte i saglasnost korisnika da se njegovi lični podaci uzimaju i obrađuju radi kupovine mjesečne pretplatne karte za JGP na području Kantona Sarajevo. Istu izjavu, kako je navedeno, potrebno je ovjeriti, a potom predati na šalteru GRAS-a kako bi vam prodali kupon. Identičnu proceduru potrebno je ponoviti svakog mjeseca.

Iz Službe za odnose s javnošću ovog javnog poduzeća su nam rekli da to nije tačno te da se izjava donosi jednokratno, i neće biti potrebno istu donositi prilikom sljedeće kupovine karte.

“Procedure izdavanja iskaznica i prodaje pretplatnih karata za javni gradski prijevoz na području KS-a propisuje Ministarstvo za saobraćaj KS-a, te je prema Uputstvu o načinu provjere statusa kategorija studenata i penzionera za mjesec januar propisano da ove kategorije korisnika prilikom kupovine karte dostave izjavu koja se uzima i ovjerava u općini, te kojom korisnik daje saglasnost da se njegovi lični podaci uzimaju i obrađuju radi kupovine mjesečne pretplatne karte za JGP na području KS-a. Dakle izjava se donosi jednokratno”.

Na komentar da je GRAS odlučio zatvoriti neke šaltere poput onog na Latinskoj ćupriji i prebaciti nadležnost za prodaju kupona na šaltere na Ćumuriji zbog čega se formiraju velike gužve, iz GRAS-a odgovaraju:

“Poduzeće GRAS ima osam prodajnih mjesta, a to su: Ćumurija, Otoka, Dobrinja, Ilidža, Nedžarići, Alipašin Most, Hadžići i Vogošća na kojima je u funkciji ukupno 19 šaltera. Prodajno mjesto Latinska ćuprija nije u funkciji od decembra 2015. godine o čemu smo pravovremeno informirali korisnike. Iskaznice za prijevoz korisnici mogu vaditi na prodajnim mjestima Ćumurija, Otoka, Dobrinja Ilidža i Vogošća, izuzev redovnih studenata koji iskaznice vade na prodajnom mjestu Ćumurija”.

Radiosarajevo.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime