Gradsko vijeće Bihać nije usvojilo rebalans Gradskog budžeta

0
10

dsc_2299

Malo ruku za prijedlog

Bihać – Na današnjoj 26. sjednici Gradskog vijeća Bihać, vijećnici nisu dali podršku Prijedlogu Odluke o izmjenama i dopunama Budžeta Grada Bihaća za 2016. godinu.

Za rebalans budžeta glasalo je 13 vijećnika, devet vijećnika je bilo protiv a dva suzdržano.

Usvojen je i Izvještaj o utrošku sredstava namijenjenih za razvoj poljoprivrede na području Grada Bihaća za 2015. godinu. Realizacijom Odluke o utrošku sredstava namijenjenih za razvoj poljoprivrede na području Grada Bihaća isplaćen je dug iz 2014. godine u iznosu od 143.702 KM.

U 2015. godini podnešeno je 842 zahtjeva za novčane poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji i stvorena obaveza za proizvodnju u iznosu od 151.975 KM, a za sufinanciranje projekata u poljoprivredi utrošeno je 103.437 KM.Pored ovoga, u 2015. godini sufinanciran je rad udruženja iz oblasti poljoprivrede.

Vijećnici su između ostalog na današnjoj sjednici usvojili Prijedlog Etičkog kodeksa izabranih zvaničnika Grada Bihać, Prijedlog Odluke o utvrđivanju javnog interesa za potpunu eksproprijaciju nekretnina u svrhu rekonstrukcije i dogradnje mosta preko rijeke Une za naselje Brekovica u korist JU „Zavod za prostorno uređenje“ Bihać, te Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti na Pravilnik o plaćama, naknadama i ostalim primanjima zaposlenika JU za sport, odmor i rekreaciju Bihać. T. O.

(reprezent.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime