Gradski odbor BPS Sefer Halilović Tuzla: Tuzli je ponuđen politički projekat

1
0

unnamed

Tuzla – ˝Tuzla je naš grad, Tuzla je naš ponos, Tuzla je kolijevka mnogih uspješnih ličnosti, događaja i multikulturalnosti. Tuzlom su uvijek upravljali predstavnici koje bira narod. Neki od njih iznevjere i sami sebe, radi nekakvog sitnog interesa, neki sačuvaju dostojanstvo po cijenu svega˝, saopćeno je iz GO BPS Sefer Halilović Tuzla.

Prema njihovom mišljenju, Tuzla ima mnogo političkih stranaka, mnogo kandidata koji su obećavali i koji obećavaju bolji život.˝Isti ti kandidati i stranke na čijim su listama, zaborave pogledati iza sebe, šta su napravili do sada i sa čime se mogu pojaviti u javnosti. Došlo je vrijeme je da prestanu obmanjivati građane Tuzle, kako su baš oni spasitelji ovog društva Na čelu šarolike tuzlanske političke scene nalaze se mnogobrojni „vrsni političari“, koji nude formulu za prosperitet ovog društva.Svi se zalažu za mlade osobe, a takvih je vrlo malo na čelu izbornih listi.Svi govore o nacionalnoj i vjerskoj jednakosti, a malo je takvih u igri.Govore o jednakosti žena, a malo je žena u vrhu političke scene, ne zato što one neće ili ne žele, nego zato što im to rijetko bude nuđeno˝ , mišljenja su u ovoj stranci.

Kako navode iz ove stranke, Tuzli je ponuđen politički projekat, koji će omogućiti da se i glas žena čuje. Bosanskohercegovačka patriotska stranka Sefer Halilović, jedini je politički subjekt u Tuzli, na čijem čelu je žena, kao predsjednica Gradskog odbora, i ujedno je nositeljica liste i kandidatkinja za Gradsko vijeće Tuzle.

Ersija Aščerić-Mujedinović, žena, majka, kćerka, diplomirani žurnalista, zaposlena je kao portparol UKC Tuzla, svojim zalaganjem i radom dobila je povjerenje Gradskog odbora BPS Tuzla, da bude nositeljica liste na predstojećim Lokalnim izborima. Time žele u ovoj stranci dati primjer svim drugim ženama, da će ustrajnost, zalaganje i dobra djela biti prepoznata i vrednovana.

„Smatram da svi moji sugrađani trebaju imati osjećaj patriotizma i doživljavati pozitivno svoj grad. Pripadam generaciji mlađih kandidata na listama za predstojeće izbore i kao žena, baš u tome vidim svoju priliku. Želim da pokažem da mladi ljudi trebaju ostati u ovom gradu, da svojim idejama, znanjem i ustrajnošću u poslu daju maksimalan doprinos razvoju i prosperitetu naše lokalne zajednice. Očekujem da ću kao kandidat dobiti značaju podršku svojih sugrađana-ki i da ću zastupati interese ovog grada, onako kako sam naučena u svojoj porodici, marljivim zalaganjem uz pravedan i pošten rad˝, istakla je Aščerić-Mujedinović.

Drugi oktobar je blizu, svojim glasom biramo predstavnike koji trebaju stvarati i graditi budućnost nama i našoj djeci. Ono što izaberemo trebamo cijeniti, uvažavati i poštovati, jer su to naši predstavnici i kreatori naše sudbine. ˝Glasajte za vrijedne i uzorne građane, za mlade, obrazovane i čestite kandidate, koji će graditi ovo društvo i biti ponos svih nas. Takvih kandidata ima mnogo samo ih treba prepoznati, a ispravna adresa je lista BPS – Sefer Halilović Gradski odbor Tuzla˝, saopšteno je iz ove stranke.

(TIP)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime