“Gradnja” Konjic i “BEA” Tešanj dobili dozvole za proizvodnju električne energije

0
33

ferk-plocaKonjic, Tešanj – Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK danas je održala 6. redovnu sjednicu u 2015. godini, na kojoj su razmatrana i donesena rješenje po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositeljima zahtjeva DF GRADNJA d.o.o. Konjic, kojemu je predmetna dozvola izdana na razdoblje važenja pet godina i ‘BEA’ d.o.o. Mekiš bb – Tešanj s dozvolom na period važenja 10 godina.

Na današnjoj sjednici usvojen je Nacrt dozvole za rad za proizvodnju električne energije, podnositelja zahtjeva Mini solarna elektrana ‘SE VEDO 1’ vl. Kantardžića Elvedina iz Ilijaša, te je odlučeno da će se o nacrtu ove dozvole održati opća rasprava dostavljanjem pisanih komentara javnosti na adresu FERK-a i to do 24.4.2015. godine do 12 sati.

FERK je usvojio obavještenje o kompletnosti podnesenog zahtjeva za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije i to za podnositelja zahtjeva ‘OPES’ d.o.o. Sarajevo.

Postupajući u skladu sa pravilima i propisima FERK je također donio i rješenje po žalbi kupca.

FERK je neovisna komisija čiji je cilj zaštita kupaca, proizvođača, distributera, snabdjevača i trgovaca električnom energijom. FERK radi na uređivanju njihovih međusobnih odnosa u skladu sa Zakonom o električnoj energiji Federacije Bosne i Hercegovine.

(bljesak.info)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime