Gradačac: Osigurana sredstva za završetak hidrogeoloških istraživanja na izvorištu Domažić

0
1

Gradačac – Danas je nacelnik Opcine Gradacac mr.sci. Edis Dervišagic sa gosp. Safetom Harbinjom iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH potpisao ugovor o sufinansiranju projekta dopunskih hidrogeoloških istraživanja na izvorištu Domažic u vrijednosti od 200. 000 KM. Ova sredstva pomoci ce da se ovo istraživanje završi do kraja ovog mjeseca koji je jedan od uslova za nastavak projekta „ Vodosnadbijevanja južnog dijela opcine Gradacac „.

Ovaj projekat u vrijednosti od 18 miliona KM finansira se iz kreditnih sredstava EBRD-a u vrijednosti od 6 miliona eura o cemu je vec zakljucen ugovor između BiH i ove institucije.Za proširenje sekundarne mreže u užem dijelu grada, obnovu precistaca otpadnih voda i proširenja kanalizacione mreže Švedska agencija za razvoj (SIDA) obezbijedila je 2.000.000, 00 eura a Vlada Republike Ceške u iznosu od 1.000. 000,00 eura.
Napominjemo da su radovi na obnovi precistača vec poceli za šta je dostavljena oprema. Realizaciojom ovog projekta obezbijedit ce se snadbijevanje pitkom vodom za novih 20.000 stanovnika i unaprijediti sistem precišcavanja otpadnih voda što ce imati veliki znacaj za zaštitu okoliša. Ovaj veliki infrastrukturni projekat obezbijedit ce kvalitetnije življenje i razvoj privrede na Opcini Gradacac.

Napominjemo kao jedan od preduslova i nacin na koji bi se implementirao ovaj Projekat jeste i davanje Saglasnosti i obezbjeđenje garancija Vlade TK ciji postupak je u toku,saopceno je iz Opcine Gradacac.

(eho-portal.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime