Gradačac: Izgradnjom savremenog prečistača otpadnih voda počinje realizacija projekta vodosnabdijevanja

0
16

precistac-iz-zraka

Gradačac – U gradačcu je nedavno potpisan Ugovor o rekonstrukciji i dogradnji postrojenja za tretman otpadnih voda čime je zvanično otpočela realizacija projekta Vodosnabdijevanja južnog dijela općine Gradačac.

Radi se o prioritetnom projektu koji rješava jedan od krucijalnih problema općine Gradačac. Realizacijom ovog projekta obezbijedit će se snabdijevanje pitkom vodom za novih 20 000 stanovnika, izvršiti rekonstrukcija postojeće gradske mreže, proširenje kanalizacione mreže i obnoviti glavno postrojenje za tretman otpadnih voda.

Općinski načelnik mr. sci Edis Dervišagić istakao je zadovoljstvo početkom implementacije ovog projekta koji je najznačajniji infrastrukturni projekat na općini Gradačac u posljednje četiri decenije. Ovim projektom stvaraju se još povoljniji uslovi življenja i razvoja privrede na općini.

Potpisanim ugovorom između Općine Gradačac, izvođača radova Džena d.o.o. i nadzornim organom IPSA Institut d.o.o. Sarajevo, za građevinske radove vrijednosti 950.000 KM, počinje faza obnove prečistača za čiju je opremu obezbjedila i dopremila Vlada Češke Republike.

Cjelokupni projekat vodosnabdijevanja, rekonstrukcije postojeće mreže i postrojenja za tretman otpadnih voda je vrijednosti 18 miliona KM.

Radovi počinju ovih dana tako da bi postrojenje u ovoj godini bilo u funkciji. Nakon završetka i puštanja u rad postrojenja sva prikupljena otpadna voda će biti tretirana u skladu sa EU standardima, što će dovesti do značajnog smanjenja zagađenja.

(bh-index.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime