Grad Trebinje prodaje zemljište za izgradnju hipermarketa

0
7

TREBINJE Bosnia-Herzegovina 1189540520Trebinje – Grad Trebinje je raspisao oglas o prodaji građevinskog zemljišta u državnoj svojini na području grada Trebinja.

Radi se o zemlištu u ulici Vuka Karadžića broj 2, tačnije u Zasad polju i koje je izmjenom dijela Regulacionog plana “Zasad polje“, namijenjeno za izgradnju hipermarketa, saznaje eKapija.ba.

Građevinska parcela je površine 21.186 m2 i sastoji se od dvije katastarske čestice u starom operatu. Prva opisana kao Bajrak, oranica, površine 18.611 m2 i druga opisana kao okruta, oranica, površine 2.575 m2, vlasništvo grad Trebinje, pravo raspolaganja sa 1/1.

Početna prodajna cijena građevinskog zemljišta iznosi 60,00 KM/m2, a prodaja građevinskog zemljišta u državnoj svojini će se izvršiti usmenim javnim nadmetanjem (licitacijom).

Za učešće u postupku licitacije učesnik je dužan uplatiti iznos od 10% od početne prodajne cijene (21.186 m2 x 60,00 KM/m2).

Sa učesnikom usmenog javnog nadmetanja koji ponudi najveću cijenu zaključiće se kupoprodajni ugovor, u roku od 15 dana od dana održanog usmenog javnog nadmetanja, a u iznos kupoprodajne cijene će se uračunati uplaćena kaucija.

Javno nadmetanje za prodaju građevinskog zemljišta u državnoj svojini će se održati dana 29.8.2014. godine u 9 časova na licu mjesta.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime