Grad Bihać podržati će projekt Europskog pokreta u BiH pod nazivom “Biznis lobi”

0
0

Bihać – Predrag Praštalo, predsjednik Evropskog pokreta u Bosni i Hercegovini, razgovarao je danas sa mr.sci.Emdžadom Galijaševićem,gradonačelnikom Bihaća o nastavku saradnje gradske uprave Bihaća i Evropskog pokreta u BiH na projektima promocije privrednih, turističkih i kulturnih potencijala Bihaća. Kako je istaknuto grad Bihać 2010.godine potpisao je  Memorandum o evropskom partnerstvu sa Evropskim pokretom  u BiH, a novik korak u saradnji između gradske uprave Bihaća i Evropskog pokreta u BiH ogledati će se kroz podršku formiranju Biznis lobija.

Naime, Evropski pokret u BiH zajedno sa 12 gradova, među kojima će biti i Bihać, tri kantonalne vlade, pet privrednih kompanija i dva privatna univerziteta oformiti će u januaru 2016.godine “Biznis lobi” koji će za cilj imati promociju svih potencijala gradova koji će biti dio projekta.

“Grad Bihać podržati će projekt “Biznis lobija” jer smo itekako zainteresirani da se naš grad predstavi svim potencijalnim investitorima. Do sada je u našem gradu realizirano ili je u toku preko 100 miliona KM privatnih investicija, mi smo uožili 40 miliona Km u infrastrukturne projekte i kada dodate skoro 60 miliona KM projekta izgradnje mreže za oborinske i kanalizacione vode vidite da imamo skoro 200 miliona KM raznih investicija. Međutim, trebamo i dalje promovisati povoljnu poslovnu klimu u Bihaći i zbog toga zahvala Evropskom pokretu u BiH i njegovom predsjedniku na podršci našem gradu i našim projektima “-kazao je gradonačelnik Galijašević.

(krupljani.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime