Grad Bihać kroz projekt „Pokreni svoj posao „ podržao sedam biznis planova

0
5

Pokreni svoj posao 2015

Bihać – Gradska uprava Bihaća i u 2015. godini nastavlja podržavati malo i srednje poduzetništvo. Tako je i ove godine objavljen javni poziv za dodjelu poticajnih sredstava kroz projekt pod nazivom „Pokreni svoj posao u Bihaću“. Na poziv se javilo 7 aplikanata sa raznim poslovnim idejama, a nakon pregleda dokumentacije i održane radionice na temu „Poslovno planiranje i izrada biznis plana“, komisija je odabrala sve prijavljene biznis planova koji će biti podržani poticajnim sredstvima.

Tim povodom Smail Toromanović, Savjetnik gradonačelnik Bihaća u ime gradske uprave Bihać potpisao je danas ugovore sa sedam aplikanta kojima su odobrena sredstva za poticaj za biznis ideje. Ugovor je potpisan sa Arijanom Hadžić – Projekat proizvodnja modernih platnenih pelena ( 6.500 KM poticajnih sredstava), Adisom Tutićem – Projekat proizvodnja sokova, džemova, kompota i kiselih salata( 6.000 KM poticajnih sredstava), Dijanom Ibukić– Projekat iznajmljivanje prostora uz rijeku Unu za organizovanje proslava( 4.000 KM poticajnih sredstava), Sutkom Koričić– Projekat pakovanje ugostiteljskog šećera( 4.000 KM poticajnih sredstava), Ibrahimom Čavkićem – Projekt opremanje Muzičkog studia BESTON( 3.500 KM poticajnih sredstava), Almirom Budimlićem – Projekat nabavka zračnog jastuka za sportske aktivnosti na rijeci Uni ( 3.000 KM poticajnih sredstava) i Erminom Islamovićem– Projekat nabavke materijala za izradu umjetničkih djela (slikarstvo) ( 3.000 KM poticajnih sredstava).

-Gradska uprava Bihaća ove godine izdvojila je 30.000 KM kako bi podržali sedam ideja naših sugrađana koji su napravili dobre biznis planove koji će jačati privatni sektor u našem gradu i ovo je naša konkretna podrška i naša poruka da u kapacitetu kojeg nam dozvoljava budžet podržavamo dobre poslovne ideje– kazao je Toromanović.

(reprezent.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime