19. Februar 2019

Etno festival gračanica

„Etno festival mladih stvaralaca“ održava se danas sa početkom u 17 časova u Domu kulture „Gračanica“.  U okviru ovog festivala biće pružena podrška humanitarnoj akciji „Neka život pobedi“, kako bi se prikupila novčana sredstva namenjena za lečenje Dragana Tripkovića iz Plemetine. 

Posetioci ovog događaja moći će da prisustvuju izložbi etno stvaralaštva, koncertu izvornih pesama i narodnih igara, i vide ručne i filigranske radove, stare instrumente i nošnje. Na koncertu će nastupiti brojni izvođači i kulturno umetnička društva sa Kosova i Metohije.

Organizatori ovog događaja su „Humani centar Mitrovica“ i Dom kulture „Gračanica“. Festival su pomogli i podržali Udruženje guslara, zdravičara i epskih pesnika „Banović Strahinja“ iz Кosovske Mitrovice, Skupština grada Prištine, Opština Gračanica, televizia „Most“ и „RТК2“.

Ukoliko niste imali prilike da učestvujete u nekoj od akcija, a želite da doprinesete, novac se može uplatiti na tekući račun Komercijalne banke: 205-9001001205934-98 ili u Raiffeisen banci na Kosovu na:

1501170000483129. Svrha uplate: Donacija za lečenje.

Dragan Trpiković ima teško bubrežno oboljenje i potrebna mu je hitna transplantacija bubrega u Italiji, u bolnici Santa Marija della Miseriocordia di Udine, gde mu je za dalje lečenje neophodno 65 hiljada evra.

Nakon upućenog poziva za pomoć, a kako bi se prikupio neophodan novac, organizovano je više humanitarnih akcija na teritoriji Kosova i Metohije.

Istim povodom, Udruženje guslara, zdravičara i epskih pesnika „Banović Strahinja“, organizuje sutra u 19:30 guslarsko veče na Fakultetu tehničkih nauka u Kosovskoj Mitrovici.

Pred mitrovičkom publikom nastupiće Maksim Vojvodić, Stanko Adžić, Krsto Anđelić, Aleksandar Jovanović, Ranko Bojić, Jovan Knežević, Ognjen Mićović, Zoran Plemić, Rato Vukašinović, Radivoje Biševac, Bajo Adžić, kao i pevačka grupa učenika tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“.

Ansambl Venac je u gračaničkom Domu kulture organizovao humanitarni koncert na kome je učestvovalo preko 300 mladih igrača. Tada je organizovana i humanitarna akcija „Kupi proizvod – pomozi Draganu Tripkoviću“.

U diskoteci Sfens u Kosovskoj Mitrovici organizovana je žurka humanitarnog karaktera, dok su sportisti, u okviru međunarodnog MMA trening kampa, održali humanitarni turnir u grappling-u na kom je prikupljeno 20.000 dinara.

(kossev.info)

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR