Goražde: Siguran krov nad glavom za porodicu Čolo

0
0

Goražde: Siguran krov nad glavom za porodicu Čolo

Goražde – Porodica Čolo iz goraždanskog naselja Nasoci prije godinu dana je bila prinuđena napustiti svoj dom jer se u ovom dijelu Mjesne zajednice Vranići aktiviralo klizište.

Iako je registrovano još prije 15-tak godine tek prije godinu dana postalo je ozbiljna prijetnja za sigurnost ove porodice. Da je situacija teška uvjerio se i načelnik općine Goražde Muhamed Ramović koji je odmah obišao ovo područje te uputio apel Fondu za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriju Federacije BiH.

”Prije godinu dana uslijed elementarnih nepogoda pojavilo se klizište i morali smo biti iseljeni. Općina nam je izašla u susret i preko Fonda su našli sredstva i započeli smo sa izgradnjom novog stambenog objekta. Radovi teku planiranom dinamikom i nadam se da će biti završeni do kraja ove sezone. Trenutno stanujemo u stanu u privatnom smještaju. Planirano je da ćemo useliti u novi dom do kraja godine“, kaže Mirzet Čolo.

Podsjeća da je iz Fonda obezbjeđeno 35.000 KM za izgradnju novog stambenog objekta te da su ugovori potpisani odmah, no da je duže vremena potrajalo dok su našli lokaciju za gradnju nove kuće i potrebnu dokumentaciju. Tako je do danas završena polovina radova na kući.

Foto: Klix.ba

Foto: Klix.ba

“Ugovor je jasan i on je odredio 90 dana. Međutim, u februaru mjesecu imali smo vrijeme koje nije bilo adekvatno za početak radova, ali vidimo da su u roku od mjesec dana radovi na zavidnom nivou i da je dinamika više nego zadovoljavajuća. Sama porodica se aktivirala i obezbijedila najpovoljniji način za izgradnju objekata, mi obezbjeđujemo materijal. Sretni smo da je završena ova ploča i da će vrlo brzo ići krovna konstrukcija, a nadamo se i useljenje porodice“, zadovoljna je Samira Drakovac, pomoćnica načelnika općine Goražde.

(klix.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime