Goražde nastavlja saradnju s firmom CETEOR i IPSA institutom

0
8

gorazde-ceteorGoražde – Načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović sa saradnicima jučer je u Maloj sali Općine Goražde održao sastanak sa predstavnicima firme CETEOR (Centar za ekonomski, tehnološki i okolinski razvoj)  i IPSA Instituta na kojem se razgovaralo o prioritetnim projektima koje Općina planira realizovati uz pomoć pomenute firme. Ovo je nastavak ranije započete saradnje.

Budući da je CETEOR kćerka firma IPSA instituta, a ima dvije interesne sfere -okoliš i energetiku, razgovaralo se koji su to prioritetni projekti koje treba implementirati Općina Goražde, a tiču se pomenutih oblasti, a također je razgovarano o projektima toplifikacije, izrade projekata, konsultantskim uslugama koje nude ove firme.

U toku sastanka još jednom je naglašena obaveza da svi javni objekti moraju imati energetski certifikat, te koje su aktivnosti koje u narednom periodu treba provesti u skladu sa ovom obavezom. Najviše pažnje u toku sastanka posvećeno je pitanju  saniranja postojeće deponije, plana rehabilitacije ali i izgradnje regionalne sanitarne deponije izgrađene po strogim Europskim standardima. U skladu sa ovim razgovorima nadležne općinske službe u narednom periodu preduzeće neophodne korake i zakonom propisane procedure kako bi se aktivnosti u ovom smjeru što prije nastavile. Treba naglasiti da je CETEOR radio projekte na području općine Goražde iz oblasti energetske efikasnosti, kao što je utopljavanje STŠ ”Hasib Hadžović”.

Na kraju sastanka načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović je istakao da će Općina nastaviti saradnju sa firmom CETEOR na projektima iz pomenutih oblasti, s tim da će poseban akcenat biti na projektima rješavanja problema sanitarne deponije, te ostalih prioritetnih projekata od značaja za općinu.

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime