Gdje počinje Sodikov SNSD, nepismenost caruje: Društvene mreže ismijavaju portparola Opštine Rogatica (FOTO)

0
3

dodik_foto_mario_ilicic_5

Rogatica – Iako istovremeno radi na dva radna mjesta, u SŠC “27 januar” predaje srpski jezik, a u Opštinskoj upravi Rogatice je portparol, svojom nepismenošću Vasović zasmijava cijeli region: višegradsku crkvu proglasio je autokefalnom, načelniku opštine izgubio je pola biografije, a zamjeniku skoro cijelu, iste riječi ponavlja i po tri puta u jednoj rečenici, smisao onog što napiše često nije moguće shvatiti ma koliko puta čitali.

Poslije Makedonske pravoslavne crkve koja je svoju autokefalnost (samostalnost) proglasila 1967. godine, pri tadašnjoj republici SFRJ Makedoniji i crkvenim opštinama izvan nje u kojima žive Makedonci; zatim Crnogorske pravoslavne crkve, koja je autokefalnost samoproglasila 1993. godine, pri bivšoj republici SFRJ Crnoj Gori, od 2006. proglašenom nezavisnom u odnosu na državnu zajednicu Srbiju i Crnu Goru, a koja okuplja vjernike iz ove države i dijaspore; dana 22.03.2017. godine dobili smo još jednu autokefalnu srpsku crkvu pri opštini Višegrad, koju je miloradoproglašeni službenik za odnose s javnošću opštine Rogatica Jovica Vasović jovicoproglasio – “Srpska pravoslavna crkvena opština Višegrad”.

U ovom trenutku nije poznato kakve će efekte na status te vjerske zajednice imati njeno jovicoproglašenje na jednom, tako zvaničnom mjestu, kakvo je zvanična stranica opštine Rogatica.

Autor ovih redaka izvinjava se Crkvenoj opštini Višegrad i Srpskoj pravoslavnoj crkvi što je primijetio tu užasnu i nevjerovatnu nepismenost zvaničnika opštine Rogatica, kojeg je načelnik iz SNSD Milorad Jagodić, na zakonski sumnjiv način, početkom ove godine ovlastio da komunicira sa javnošću i plasira zvanične informacije koje odražavaju zvanične stavove načelnika i Opštine Rogatica, pa i svih stanovnika ovog gradića na istoku Republike Srpske. Jovica Vasović je po zanimanju profesor srpskog jezika, zaposlen u SŠC “27 januar”, a za još jedno radno mjesto na kome radi paralelno sa profesurom kvalifikovalo ga je isključivo to što volonterski obavlja funkciju portparola OO SNSD Rogatica.

Kupovinom glasova za SNSD dobio dva radna mjesta pa postao predmet sprdnje

Za mladog profesora Jovicu Vasovića šira javnost čula je prošle godine, kada je u jeku pretkampanje i kampanje za opštinske izbore otvoreno kupovao glasove punoljetnih srednjoškolaca za odborničku listu SNSD i kandidata za načelnika Milorada Jagodića u SŠC “27 januar” gdje je zaposlen.

Za vrlo kratko vrijeme na dužnosti opštinskog PR-a, koju obavlja paralelno sa radom u srednjoj školi, Vasović je izazvao pravu nevjericu javnosti stepenom (ne)pismenosti koja je ispod nivoa prosječnog srednjoškolca, a kamo li srednjoškolskog profesora srpskog jezika.

Neke njegove rečenice objavljene na zvaničnoj stranici Opštine Rogatica već su postale predmet javne sprdnje po lokalnim i regionalnim forumima.

Čemu li uči đake ovakav profesor!?

Naprimjer: “Učenici trećeg razreda Gimnazije Srednjoškolskog centra “27. januar” (fotografija 1.) posjetili su Hidroelektranu „Mesići“ kod Rogatice sa direktorom Žaklinom Lelek i profesorom fizike Srđanom Vukovićem.” Riječ “gimnazija”profesor srpskog jezika neopravdano piše velikim slovom, a iz rečenice se ne zna da li su učenici elektranu posjetili predvođeni direktorkom i profesorom ili hidroelektrana ima direktorku i profesora fizike.

Ili: (fotografija 2) “Voćari su zadovoljni predavanjima, ističući kako mnoge činjenice koje su čuli, do sada nisu znali.” rečenica koja nikako nema predikat kao najvažniji član od čijeg značenja zavisi koje će još članove imati a i koja, uzgred rečeno, nema ama baš nikakav smisao! Dok su već u sljedećoj rečenici pobrkani stručni savjeti i preparati (misli se na hemijske preparate) pa se ne zna da li preparati spadaju u savjete ili savjeti u preparate.

Ponavljanje riječi u rečenici profesoru i PR-u je uvriježeni način pisanja: (fotografija 3)”Hiroki Mijoši, glavni savjetnik na projektu i Ičizo Nakajama, koordinator projekta, zbog završetka projekta uskoro se vraćaju u Japan.” pa se riječ “projekat” ponavlja čak tri puta u jednoj kratkoj i nepotrebnim zarezima prenatrpanoj rečenici.

Takođe u rečenici: (fotografija 4) “U svom obraćanju, načelnik je rekao studentima da je ovo mali doprinos Opštinske uprave njihovom ličnom i profesionalnom usavršavanju i dodao da je njihov zadatak da budu vrijedni studenti, a da će Opštinska uprava raditi na stvaranju što boljih uslova za njihov povratak u Rogaticu i primjenu stečenog znanja.”  riječi “studenti”  i “opštinska uprava” ponavlja se po dva puta, a riječ “njihov” čak tri.

53% građana nezadovoljno Opštinskom upravom Rogatica

Stranačko zapošljavanje zbog koga upravna inspekcija već radi na provjeri zakonitosti angažovanja Jovice Vasovića na poslovima opštinskog PR-a, a prosvjetna inspekcija bi morala vidjeti da li profesor sprskog jezika koji ovako piše ima dovoljno znanja da djecu podučava maternjem jeziku, već je dalo svoje izuzetno negativne rezultate u Rogatici. Tako na zvaničnoj opštinskoj stranici www.rogatica.ba kojom Vasović administrira i uređuje je, u zvaničnoj biografiji načelnika opštine nema podataka da je bio poslanik u NSRS i direktor “Agrokobinata” (u čijoj je privatizaciji učestvovao) niti gdje je bio i šta je radio tokom Otadžbinskog rata 1992-1995. godina, biografija zamjenika načelnika sadrži svega dvije rečenice, rubrika “građani” je potpuno prazna, u koloni “dokumenti” nema Statuta, Budžeta za 2017. godinu niti ijednog “Službenog glasnika” iz ove godine…

Građani su sve ovo primijetili pa su se, u anketi na opštinskoj stranici, izjasnili da čak 53% njih nije zadovoljno radom Opštinske uprave. Da li samo zbog stranice ili uopšte zbog načina na koji radi rogatička opštinska administracija, sa načelnikom Miloradom Jagodićem na ćelu, koji preferira kadar isključivo iz SNSD ma koliko on bio nestručan, uz istovremenu čistku „čeličnom metlom“ stručnjaka koji pripadaju drugim političkim opcijama ili su apolitični. Pojedine službenike iz SDS Jagodić je već otpustio, a rješenje o otkazu on, Vasović, Prelić i ini uveliko pripremaju i ostalima, uvijajući ih u oblandu smanjenja broja zaposlenih po novom Zakonu o lokalnoj samoupravi, dok istovremeno zapošljavaju članove SNSD.

(Bportal.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime