/FOTO/ Dan otvorenih vrata Građevinsko – geodetske škole Tuzla

0
61

Tuzla, Srebrenik, Lukavac, Banovići – Mješovita srednja građevinsko – geodetska škola u Tuzli organizovala je seminar za učenike osnovnih škola sa područja Tuzlanskog kantona s ciljem da ih zainteresuje za upis u neko od zanimanja koje nudi ova škola. Osnovci su imali priliku da se kroz interaktivne radionice i seminare upoznaju sa potencijalima koje Građevinsko-geodetska škola nudi.

Šezdeset učenika osnovnih škola iz Tuzle, Lukavca, Srebrenika i Banovića upoznali su se sa nastavnim potencijalima koje im za nastavak školovanja nudi Mješovita srednja građevinsko-geodetska škola u Tuzli. Učenici završnih razreda osnovnih škola imali su priliku družiti se sa srednjoškolcima, upoznati se sa nastavnim planom i programom škole, ali i naučiti nešto novo o arhitekturi, građevini i geodeziji te likovnim tehnikama koje se izučavaju u okviru nastavnog plana i programa.

„Građevinsko – geodetska škola je prošle godine zabilježila porast broja učenika, što znači da je interesovanje za Građevinsko-geodetsku školu u porastu što naravno očekujemo i u ovoj školskoj godini. Ono što je jako važno jeste da smo mi uspjeli da promjenimo sliku i svakodnevno je mijenjamo, kada je u pitanju doživljaj javnosti Građevinsko-geodetske škole. Građevinsko – geodetska škola je škola sa jako kvalitetnim zanimanjima, zanimanjima koja se traže na tržištu rada i zanimanjima koja su interesantna za buduće učenike,“ kazao je Mevludin Ferhatović, direktor Mješovite srednje građevinsko – geodetska škole Tuzla.

Učenici drugih i trećih razreda Građevinsko – geodetske škole bili su svojevrsni  prezentatori svoje škole. Oni su kroz interaktivne radionice u sklopu seminara osnovcima približili stručne predmete iz arhitekture, građevine i  geodezije.

„Naša škola nudi jako velik spektar znanja vezanog za struku, pogotovo za arhitekturu, građevinu, geodeziju a imamo i likovne tehničare. Svako ko uđe u ovu školu uvijek će izać sa dobrim znanjem i uvijek će imat poštovanja na koji god od fakulteta u BiH ode. Ova škola nudi dobre stvari i širok spektar znanja kao što sam već rekao,“ kazao je Faris Jašarević, učenik 3. razreda Građevinsko-geodetske škole Tuzla.

Veliki broj osnovaca još uvijek je neodlučan kod izbora srednje škole, a tek poneki pokazali su interesovanje za grupu predmata koju nudi Građevinsko-geodetska škola u Tuzli.

„Volim crtanje ono ne znam. U tome se pronalazim baš i voljela bi da pogledam, ali još nisam odlučila koju ću srednju školu upisat,” kazao je Belma Čikarić, učenica Osnovne škole Brčanska Malta.

„Još uvijek nisam odlučio, geldam, možda, ne znam! Bio sam se odlučio za ovu Građevinsku, al još nisam skroz 100 posto,” istakao je Anel Šerifović, učenik Druge osnovne škole Srebrenik.

„Lijepo je ovdje! Puno uživam i ima se šta vidjet. Puno je radova, maketa, slika i možda upišem ovu školu,“ kazao je Reuf Salihović, učenik Osnovne škole Brčanska Malta.

U Građevinsko – geodetskoj školi prezadovoljni su odzivom i interesovanjem učenika osnovnih škola i nadaju se da će seminar koji su organizovali, mnogima pomoći pri odabiru srednje škole i ponuđenih zanimanja.

(rtvslon.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime