Formiran Međuopštinski savjet za poljoprivredu

0
13

BIJELJINA

Bijeljina, Lopare, Ugljevik – Predstavnici Grada Bijeljina i opština Ugljevik i Lopare, potpisali su danas Sporazum o uspostavljanju Međuopštinskog savjeta za poljoprivredu, u sklopu projekta „Uspostava međuopštinske saradnje u sektoru poljoprivrede na području Grada Bijeljina i Opština Lopare i Ugljevik“.

Savjet će biti sastavljen od predstavnika tri lokalne zajednice, Аgrarnog fonda Grada Bijeljina, prerađivača, proizvođača i Resora za pružanje stručnih usluga u sektoru poljoprivrede.

Ovo stručno i konsultativno tijelo imaće ulogu usmjeravanja sredstava opština/grada, viših nivoa i donatora u poljoprivredne mjere koje imaju najviše učinka, predlagaće mjere za razvoj poljoprivrede, koordiniraće saradnju između proizvođača i prerađivača, raditi na izradi plana diversifikacije proizvodnje, ali i davati prijedloge za sprovođenje zajedničkih projekata od interesa za sve potpisnike.

Realizacijom projekta Međuopštinske saradnje, pored formiranja Savjeta, biće podignuta 24 nova plastenika na teritoriji Bijeljine, Ugljevika i Lopara, na površini od 9.600 m² i na taj način direktno će podržati 24 proizvođača, kroz podjelu plastenika i edukacije o osnovama plasteničke proizvodnje.

Međuopštinska saradnja se sprovodi u okviru Projekta integrisanog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajedničku inicijativu Vlade Švajcarske i UNDP-a u BiH, sa ciljem razvoja poljoprivrede semberske i majevičke regije.

Ukupna vrijednost ovog projekta je 150.052,50 KM, od čega Grad Bijeljina i Opštine Lopare i Ugljevik zajednički finansiraju iznos 75.348,00 KM, a učešće ILDP iznosi 74.704,50 KM.

Izvor: gradska upravaBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime