Fondacija “Fatih” Bihać: Podijeli svoj iftar ili sehur sa učenicima!

0
148

FONDACIJA “FATIH” BIHAĆ: Podijeli svoj iftar ili sehur sa učenicima!

Bihać – Fondacija “Fatih” već 13 godina priža internatske usluge u Bosni i Hercegovini. Na području Bihaća djeluju već sedam godina. U ovoj fondaciji besplatno primaju učenike koji žive daleko od škole i koji imaju probleme pri odlasku u školu, jetime, one koji nemaju dovoljno novčanih sredstava, učenike osnovnih i srednjih škola koji žele nastaviti sa školovanjem u Bihaću (jetimi i učenici bez sredstava).

I ove godine je u pripremi plan iftara od 20. dana pa do kraja Ramazana za oko 30-tak osoba. Programi iftara i sehura već se redovno sporovode u 13 “Fatih” internata širom Bosne i Hercegovine.

Ukoliko želite pomoći i podijeliti svoj iftar ili sehur sa učenicima, članovima “Fatih” organizacije kontaktirajte ovu organizaciju na broj telefona 064-435-9812 ili na e-mail: f[email protected].

Internat, koji trenutno prima 16 muških i 14 ženskih osoba, je organizovan u skladu sa dnevnim programom koji je pomno isplaniran. Prima učenike od 5. do 9. razreda osnovne škole ali i srednjoškolce.

Praćenje učenika se vrši od strane mladih volontera iz Turske koji studiraju teologiju u internatima fondacije “Fatih” u Turskoj.

Pored navedenog, u internatima se u džematu klanja 5 rekata namaza i uči Kur’an i hatme. Internat ima toplu vodu 24 sata dnevno i posjeduje prostoriju za učenje.

Također, planirano je renoviranje muškog internata te će se njegov kapacitet povećati na 24.

(Cazin.NET/usk24.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime