Fenomenalan prijem dr. Osmanagiću u Minhenu: Visoko i BiH na svjetskoj arheološkoj mapi

0
0

Njemačka, BiH – Vodeći svjetski nezavisni istraživači drevnih tehnologija Michael Tellinger (Južna Afrika), Valery Uvarov (Rusija) i dr. Semir Osmanagić (BiH/SAD), nakon posjeta Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, okončali su svoju septembarsku turneju u glavnom gradu Bavarske, Minhenu. Ova trojka je održala konferenciju “Drevne tehnologije i budućnost čovječanstva”.

Četiri stotine posjetioca su uživali u mnoštvu novih ideja i informacija koje su im priuštili stručnjaci za energetske osobine piramida i megalitnih krugova.

Izlazak dr. Osmanagića na podij dvorane u Minhenu dočekan je burnim i dugotrajnim aplauzom. On je govorio o naučnim, energetskim i ljekovitim aspektima piramida u Visokom. Ujedno je  prvi put promovirao set naučnih kriterija za piramide.

Nekoliko puta je prekidan pljeskom kao znak odobravanja za istraživanje Bosanske doline piramida koje je postalo najaktivnije i najotvorenije svjetsko arheološko nalazište.

U sredini predavanja zabilježen je posebno emocionalan trenutak. Osmanagić je upitao prisutne u dvorani koliko ih je bilo u posjeti bosanskim piramidama. Samo prije pet godina na njegovim predavanjima u Njemačkoj podigla bi se jedna ili nijedna ruka. Prije tri godine u zraku bi se vidjele tri ili četiri ruke. A sada, u septembru 2015., u vis je podignuto više od stotinu ruku! Volonteri, istraživači, turisti, gosti koji dolaze po nekoliko puta zbog ljekovitih svojstava piramida i tunela… činili su 25 posto prisutnih.

To je ujedno bilo i veliko priznanje dr. Osmanagiću na njegovom upornom dolaženju u Njemačku, u Minhen, Berlin, Frankfurt, Vartburg i druge gradove i pozivanju Nijemaca u posjet srcu BiH.

Kraj predavanja pronalazača bosanskih piramida dočekan je ovacijama kada su svi prisutni bili na nogama.

Nema sumnje da su Nijemci jednodušno prihvatili činjenicu da se piše nova historija i da su neistine i nagađanja arheologa i historičara doživjeli krah. Istina o piramidama, razvijenijim civilizacijama iz prošlosti, tehnologiji ultrazvuka, elektromagnetizma, vibracija i frekvencija, izašla je na vidjelo.

Tellinger, Uvarov i Osmanagić su predstavnici novog naučnog vala. Uz primjenu interdisciplinarnih naučnih metoda, ali i uz slobodnomisleće, nezavisne i naučnike otvorenog uma, udaraju se temelji novoj nauci koja ruši dogme prošlosti i društvo zasnovano na strahu.

Na Konferenciji je bio prisutan i Michael Nagula, direktor izdavačke kuće koja je štampala Osmanagićevu knjigu o piramidama na njemačkom jeziku. On je publici predstavio prvo izdanje knjige.

Tokom boravka u Minhenu, Osmanagić je dao intervju za dva YoutubeTV kanala te autorima dokumentarnog filma o bosanskim piramidama. To će omogućiti desetinama hiljada gledalaca u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj da čuju istinu o najstarijim piramidama na svijetu. Sve snimljene emisije završavaju pozivom da posjete Bosansku dolinu piramida.

(bosnjaci.agency)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime