Federalni ministar Adil Osmanović posjetio općinu Maglaj

0
2

adil_osMaglaj – U petak, 25.10.2013. godine ministar Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica gospodin Adil Osmanović, sa svojim saradnicima je boravio u zvaničnoj posjeti općini Maglaj. Tom prilikom se susreo i održao radni sastanak sa općinskim načelnikom Mehmedom Mustabašićem i njegovim pomoćnicima i saradnicima.

Nakon toga je izvršena dodjela traktora i motokultivatora sa priključnim uređajima za 11 korisnika bošnjačke nacionalnosti, na temelju raspisanog konkursa ovog Ministarstva, ukupne vrijednosti od 136.000,00 KM.

Na intervenciju Općine Maglaj je obezbijeđena pomoć i donacija za 6 korisnika srpske nacionalnosti koja se sastoji u 5 motokultivatora i zgrtalici za snijeg ukupne vrijednosti od 54.000,00 KM.

Ova donacija je uručena građanima srpske nacionalnosti u mjestu Bočinja uz prisustvo većeg broja mještana. Tom prilikom Ministar je i svečano otvorio dionicu asfaltiranog puta u dužini od 1000 m u vrijednosti od 100.000,00 KM. Ove donacije su izuzetno značajne za održiv povratak i posticaj drugim osobama da se vrate na svoje ognjište.

Pored ovoga Ministar je istakao da je održano obećanje te da je po jedan građanin srpske nacionalnosti uposlen u «maglajskoj pošti», a jedan u Željeznicama FBiH, te je istaknuto da će se trend ovakvog vida «pozitivne diskriminacija» prilikom zapošljavanja nastaviti i dalje.

Saradnici Ministra su informisali da je Ministarstvo pružilo pomoć za izgradnju munare i spomen obilježja na području Mjesne zajednice Rječica.

Općinski načelnik u ime svih koji su primili vrijedne donacije i pomoći se zahvalio i istakao da se očekuju i drugi vidovi pomoći za ovu lokalnu zajednicu, a obzirom na veliki broj izbjeglog i raseljenog stanovništva sa područja općine Maglaj.

(vest-vesti.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime