FaceTV – Mnogo laži i “pokušaj atentata na Vučića” (Video)

0
40

napad-640x360BiH – Režimski mediji Aleksandra Vučića u Srbiji toliko su se zapetljali u lažima nakon što je napadnut u Potočarima, da su i svog mentora prikazali kao najobičnijeg lažova. Analizu svih laži medija kao što je Kurir, napravio je srbijanski Teleprompter.

Vučić u Potočarima jeste napadnut i to je istina, ali navodi o atentatu su obična izmišljotina za neobrazovane i lakovjerne. Svi snimci i fotografije načinjene 11. jula u Potočarima jasno ukazuju da se ni u kom slučaju nije radilo o atentatu. Već dva sata nakon napada, Vučić je na konferenciji za novinare rekao kako su ga kamenom u usnu pogodili navijači iz Srbije.

Ipak, režimski Kurir ekskluzivno je naveo da su ga napali Crni labudovi, elitna jedinica Armije BiH tokom rata. No, i sam pogled na Vučićeve usne, navodno pogođene kamenom, dva sata poslije napada, jasno dokazuje da se ni to nije desilo. Najbolji test za lakovjerne je da ih neko pogodi kamenom u usnu, pa da se sami uvjere kako će izgledati nakon toga. Osim što nije pogođen – nije bilo ni kamena.

Iako je Kurir objavio sliku kamena koji leti ka Vučiću, nije jasno, ako ga je i bilo, a nije, kako je završio na usnama. Nisu zanemarljive ni posljedice koje bi ovoliki kamen napravio da ga je pogodio u glavu. Kada se pokaže orginalna fotografija, jasno je da kamena nije ni bilo, ma koliko se Kurir trudio da dokaže da jeste. Čak je kamen, iz dana u dan, mijenjao oblik. Pošto je priča oko izmišljenog kamena provaljena, “Kurir” je objavio da je jedan čovjek Vučića napao nožem.

Objavili su i snimak na kome jedan čovjek navodno po kišobranu udara nožem. Ipak, kišobran, upravo udaren nožem, nije pocijepan. Nakon ovoga, Kurir je objavio da je tom čovjeku, baš tada, osiguranje izbilo nož iz ruku. Prenijeli su mediji i to da su mu kamenom polomljene naočale, ali naredni snimak dokazuje da mu ih je, sasvim slučajno, član osiguranja skinuo s lica. Također, sve su prilike da je Vučić svjesno išao da izazove incident. Dok su oko njega letjele cipele, navodno kamenice, flaše i ko zna šta još, Vučić je u jednom trenutku bahato sklonio kišobran koji je jedan član osiguranja otvorio kako bi zaštitio Vučićevu glavu ili usnu…

Sve vrijeme nakon napada mediji bliski Vučiću objavljuju kako postoje mnoge tajne snimke i fotografije koje dokazuju atentat na Vučića. Postoje vjerovatno kao što postoje i nikada objavljeni snimci koji bi dokazali da Vučićev maloljetni sin Danilo nije učestvovao u tuči sa Vladimirom Stojkovićem 2013. godine ili oni koji, također, nisu objavljeni, a koji bi, po Vučićevim navodima trebali dokazati da Andrej Vučić nije započeo tuču sa Žandarmerijom tokom beogradske parade ponosa.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime