EUROWEB: Otvoreni konkursi za prijavu na programe za akademsku 2014/2015. godinu

0
12

euroweb_coverBiH – Konkurs za prijave za program EUROWEB za akademsku 2014/2015. godinu je ponovo otvoren. Rok za prijavu je 10. april 2014. godine, a mogu se prijaviti svi, s tim da će zbog manjeg broja stipendija blago favorizovani biti studenti bachelor i master ciklusa.

S ciljem povećanja prijava za mobilnost od strane visokoškolskih ustanova iz polja tehničkih nauka, Evropska Komisija, u okviru Erasmus Mundus programa pokrenula je novi projekat EUROWEB. Kao i ostali, i ovaj program nastoji ostvariti međunarodnu saradnju i mobilnost između visokoškolskih institucija između Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana, sa fokusom na fakultete tehničkih studijskih programa.

Prijava za EUROWEB stipendije se vrši putem online prijave na službenoj stranici EUROWEB projekta (upute o otvaranju online profila i popunjavanja prijave možete naćiovdje).

Za akademsku 2014/2015. godinu našim studentima, nastavnicima i saradnicima na raspolaganju je ponuda da provedu akademsku mobilnost na sljedećim univerzitetima u zemljama članicama Evropske unije:

S obzirom da je projekat orijentisan na nauke sa tehničkog polja studija, fokus je dat na istraživanje i to iz oblasti:

  • Science and technology
  • Industrial development
  • Information Technology
  • Engineering

U ponudi su stipendije u trajanju do 10 mjeseci.

Konkurs je otvoren za bachelor, master, PhD, PostDoc i Staff razmjenu

Iz Službe za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu, kao koordinatori programa Erasmus Mundus za studente, nastavnike i saradnike univerziteta na području Bosne i Hercegovine, preporučuju da direktno kontaktirate EU univerzitete i dobijete informaciju o vašem programu i na koji način se možete prijaviti na stipendiju.

 

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime