14. Februar 2019

#

Evropska unija finansirat će tri nova projekta za borbu protiv korupcije u vrijednosti 3,5 miliona eura, u okviru podrške Bosni i Hercegovini u području vladavine prava.

Radi se o projektu “Institucionalna podrška za borbu protiv korupcije – IPAK”, vrijednosti 750.000 eura, koji će osigurati pomoć nadležnim institucijama za borbu protiv korupcije na svim nivoima u BiH kako bi se tom izazovu pristupilo na jači i angažiraniji način.

Drugi od projekata koji će danas biti predstavljen u Sarajevu, je projekat “EU4Justice – podrška borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala”, vrijedan 2,2 miliona eura.

Taj projekat provodi se u saradnji s francuskom agencijom “Justice International Cooperation” (JCI) s ciljem jačanja učinkovitosti istrage i krivičnog progona ozbiljnih slučajeva korupcije i organiziranog kriminala kroz intenziviranje saradnje krivičnog pravosuđa.

I treći projekt nazvan “EU podrška protiv korupcije u BiH”, vrijednosti 500.000 eura, provodit će “Transparency International”, a cilj mu je identifikacija određenih koruptivnih praksi u zdravstvenom sektoru u BiH, saopćeno je iz Delegacije Evropske unije u BiH.

(face.ba)

Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhoneStavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVI ODGOVOR