Emir Suljagić: Kampanja SNSD-a nakon poplava je mrtva

0
1

emir-suljagic-snsda-nakon-poplava-je-mrtva_1402949661Banja Luka, Sarajevo – Sada se pokazalo i kolika je ubleha mit o referendumu. Duh Informbiroa u SDP-u još je žilav i živ, kaže u intervjuu za Oslobođenje Emir Suljagić, koordinator Koalicije Prvi mart.

“Nema nikakve sumnje da je najozbiljnija politička žrtva poplava Milorad Dodik. Isto tako, nema sumnje ni da je za ljudske žrtve u RS-u odgovorna vlast, koja je radije gledala kako se građani guše, nego sarađivala na državnom nivou. Treći je problem, naravno, činjenica da je vlast na poplave reagirala tek nakon što je Dodik priznao da je riječ o elementarnoj nepogodi, a to su bila 72 sata nakon što su kiše počele da padaju. Niko se do tog trenutka nije usuđivao da uradi ništa i opštine – koje su ionako razvlašćene – bile su prepuštene same sebi”, kazao je Suljagić.

“Ništa kao poplave nije ogoljelo mit o Dodiku”, rekao je i dodao da je predsjednik RS-a poslije poplava politički mrtav i potpuno su smiješni njegovi pokušaji da pali i žari, da oživi kampanju koja je potpuno mrtva, jer jedini on, osim poziva na nasilje, nema nikakvu drugu poruku.

“Vlast u RS-u se pokušava izvući iz sadašnje situacije planskim izazivanjem incidenata: na vrhuncu poplava, aktivisti i članovi SNSD-a su našli vremena da kamenuju džamije, pljuvali po volonterima koji su došli iz FBiH da pomognu, da bi im policija na kraju zabranila da dolaze. I svi šute o tome da je MUP RS-a zabranio, doslovno sprečavao i potom zabranio, studentima sa Univerziteta u Sarajevu da dođu u Doboj i pomognu raščistiti grad. Povećan broj napada na povratnike je također dio tih nastojanja vlasti, odnosno SNSD-a da se vrati “u vinklo”, odnosno u kampanju u kojoj su bili prije poplave. Međutim, narod se naprosto više ne loži na to.”

(oslobodjenje.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime