Ema Nadarević i Heba Delić, sportisti Velike Kladuše za 2015.godinu

0
21

Ema Nadarević i Heba Delić, sportisti Velike Kladuše za 2015.godinu

Velika Kladuša – Sportisti općine Velika Kladuša za 2015. godinu su karatašica Ema Nadarević i nogometaš Heba Delić, obznanjeno je to u nedjelju, 21.februara natradicionalnoj manifestaciji „Izbor sportiste općine Velika Kladuša“. Ema Nadarević, članica Karate kluba „Regeneracija“ tako je treću godinu zaredom proglašena za najbolju sportašicu Velike Kladuše, dok je Heba Delić, igrač NK „Krajišnik“ po prvi put izabran za najboljeg sportistu.Ema Nadarević je na državnim prvenstvima BiH u omladinskim kategorijama osvojila brojne medalje tokom prošle godine, te nastupa za reprezentaciju BiH. Aktuelna je državna prvakinja u kategoriji kadeta. Pored ovih rezultata nastupala je i bilježila pobjede na međunarodnim turnirima i kupovima u više zemlja regiona.

Heba Delić, član NK „Krajišnik“,trenutno jenajbolji igrač seniorske selekcije kluba. U protekloj godini zabilježio je više odličnih nastupa, asistencija i golova čime je značajno doprinijeo poboljšanju teške situacije u ovom klubu te samom plasmanu kluba na ligaškoj tabeli. Heba je igrač od kojeg su u budućnostu u ovom klubu puno očekuje.

Na ovoj sportskoj manifestaciji, koja se tradicionalno organizira povodom 23. februara – Dana Općine Velika Kladuša, najuspješnijima u protekloj kalendarskoj godini su uručene zaslužene nagrade i to pehari, plakete i priznanja. Najbolji sportisti birani su i u kategorijama: najbolji pionir i pionirka, kadet i kadetkinja, junior i juniorka. Članice Karate kluba „Regeneracija“ Lejla Kudić, Arnela Galijašević i Selma Smlatićproglašene su za najbolju pionirku, kadetkinju i juniorku.Najbolji pionir jeAmel Durić, član NK „Krajišnik“, za najboljeg kadeta proglašen je Admir Pajazetović,iz Košarkaškog kluba „Krajišnik“, dok je titulu najboljeg juniora ponio Melvin Sadiković, član Atletskog kluba (AK) Krajišnik.

Za najboljeg trenera u 2015.godini proglašen je Mirzet Beganović, trener Karate kluba „Regeneracija“. Za najboljeg sportskog radnika proglašen je Amir Hadžić, aktuelni predsjednik NS USK, inače sportski funkcioner FC „ABC“ Podzvid. Za najbolji klub u seniorskoj konkurenciji u 2015.godini odabran je Atletski klub „Krajišnik“,čiji su takmičari osvojilina prvenstvu BiH u krosu treće mjesto u ekipnom plasmanu.

Od ove godine uvedene su i određene novine pa su tako izabrani i proglašeni najbolji takmičari u invalidnom sportu, školskom sportu, te „Sportske nade grada Velike Kladuše“. Također, i ovog puta su dodjeljena posebna priznanja za istaknute kolektive i pojedince. Po prvi put Plaketa je dodjeljena za „Sportsku porodicu godine“. Dobitnik ovog priznanja za proteklu godinu je porodica Dolić koja daje trojicu sportista i to u dva sporta „nogomet“ i „atletika“, a to su: Anel, Sanel i Senahid Dolić, a čiji su roditelji Aldijana Veljačić – Dolić i Sead Dolić.

Manifestaciji „Izbora najboljeg sportiste za 2015.godinu“ prisustvovali su između ostalih, generalni sekretar Sportskog saveza USK-a Elvis Felić, predsjednik Nogometnog saveza USK-a Amir Hadžić, direktori velikokladuških javnih preduzeća i ustanova, profesori i nastavnici tjelesnog odgoja, sportski treneri, kao i roditelji i rodbina nagrađenih sportista.

Pregled svih ostalih nagrađenih sportaša i dobitnika priznanja za 2015. godinu:

Kategorija „Invalidni sport“

+ Admira Kendić, članica Udruženja za sport i rekreaciju invalidnih lica općine Velika Kladuša (priznanje za doprinos i razvoj invalidnog sporta na području općine Velika Kladuša kao i za niz postignutih značajnih rezultata u invalidnom sportu tokom prošle godine)

+ Emir Sarajlija, član Udruženja za sport i rekreaciju invalidnih lica općine Velika Kladuša(priznanje za postignute značajne rezultate u invalidnom sportu te za veliki doprinos u razvoju i afirmaciji invalidnog sporta u Velikoj Kladuši)

+ Samir Velić,član Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Velika Kladuša(posebno priznanje mu je dodjeljeno za ostvareni rezultat na federalnim i kantonalnim atletskim prvenstvima u disciplinama „bacanje kugle“ i „bacanje koplja“)

Kategorija„Školski sport“

+ Elmas Mustedanagić, učenik OŠ „Podzvizd“ (priznanje za najbolje postignute rezultate u školskom sportu u 2015.godini)

+ JU „Druga srednja škola“ Velika Kladuša (priznanje za osvojeno drugo mjesto na kantonalnom školskom prvenstvu u nogometu)

+ Snježana Ćejvanović, uposlenica JU „Prva osnovna škola“ Velika Kladuša (priznanje za najboljeg pedagoga tjelesnog odgoja i sporta osnovnih škola za 2015.godinu)

Kategorija „Sportske nade Velike Kladuše“

U ovoj kategoriji u svrhu daljeg podstreka i motivacije za postizanje što boljih sportskih rezultata nagrađeni su najmlađi sportisti a oni su:

– Azra Alić, „ŽOK“ Velika Kladuša

– Dino Alešević, Košarkaški klub „Krajišnik„Velika Kladuša

– Amar Šakanović, ONŠ „Kladuša 2008“

– Anel Dolić, Atletski klub „Krajišnik“

– Melany Šabanagić, Karate klub „Fudokan“

– Tarik Sadiković, NK „Mladost“ Vrnograč

– Faris Rahmanović, NŠ „Lav“ Velika Kladuša

– Alen Pehlić, FC „ABC“ Podzvizd

– Kanita Okanović, KK „Regeneracija“

+ Dva posebna priznanja su dodjeljena za plesni par Mersud Šakanović i Ismihan Duraković, koji su prvaci BiH u standardnim plesovima.

+ Posebno priznanje Sportski savez dodjelio je Demirelu Veladžiću, članu FK „Sarajevo“, igraču koji je svoje prve nogometne korake napravio u NK „Krajišnik“, a sada je standardni kadetski reprezentativac BiH te na izuzetan način predstavlja grad Veliku Kladušu, kako u BiH tako i na međunarodnoj sceni.

+ Specijalno priznanje Sportski savez dodjelio je općinskom načelniku Edinu Behriću, za nesebičnu podršku sportskim kolektivima. U protekloj godini općinski načelnik izdvojio je 80.000KM iz općinskog budžeta za sport u Velikoj Kladuši, više puta obezbjeđivao je besplatno Gradsku sportsku dvoranu za potrebe organizacije sportskih takmičenja, obezbjeđivao prevoz sportistima na takmičenja, kao i ostale vidove pomoći.

+ Udruženje sportskih ribolovaca (USR) „ŠTUKA“, priznanje za najbolji klub u kategoriji „ostali sportovi“, bili su ekipni prvaci BiH, kao i učesnici Svjetskog prvenstva u Španiji.

+ AMK „Pro Drive“ priznanje za ostvarene rezultate na državnom prvenstvu BiH gdje su osvojili drugo mjesto u ekipnom poretku, te nekoliko plasmana u sveukupnom poretku u pojedinačnim konkurencijama.

+ Bokserski klub Velika Kladuša, za osvojeno prvo mjesto u ekipnom plasmanu na Federalnom prvenstvu BiH u kategoriji kadeta.

+ Plaketa povodom 35 godina postojanja i uspješnog djelovanja dodjeljena je Košarkaškom klubu „Krajišnik“ Velika Kladuša.

+ Plakete za istaknute sponzore su dodjeljene preduzećima: „Limotehna“ d.o.o. Velika Kladuša i Rohr kamin“ d.o.o. Vrnograč.

(kladusa.net)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime