Elektroprivredi BiH i Općini Visoko odobrena aplikacija za EU program -Horizont 2020

0
10

Visoko – Općinska načelnica, Amra Babić sa saradnicima održala je sastanak sa predstavnicima Sektora za strateški razvoj Elektroprivrede BiH koji su predvodili dr. Izet Smajević i dr. Mustafa Musić-šef sektora.

Tema sastanka bila je odobrena aplikacija Elektroprivrede BiH i Općine Visoko, kao fokus općine za razvojni projekat „Modeliranje grijanja manjih gradova obnovljivim izvorima energije i smanjenja problema globalnog zagrijavanja i klimatskih promjena“ u okviru programa Evropske unije-Horizont 2020.

Horizont 2020 doprinosi ostvarivanju ciljeva iz ključnih strateških dokumenata Evropske unije vezanih za istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije, Evropa 2020. i Unija inovacija, te izgradnji Evropskog istraživačkog prostora.

Pored Elektroprivrede BiH i Općine Visoko iz Bosne i Hercegovine u projekat su uključene i institucije iz Njemačke, Danske, Austrije, Slovenije i Makedonije, te Grad Šabac iz Srbije, Općina Ljutomer iz Slovenije, Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Beogradu i Fakultet strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Elektroprivreda BiH i Općina Visoko su prvi uspješni aplikanti iz Bosne i Hercegovine na EU program-Horizont 2020.

(visoko.gov.ba/magazinplus.eu)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime