Elektroprivreda BiH u rudnike će investirati 9,2 miliona KM

0
1

Zenica – Za novembar i decembar ove godine Elektroprivreda BiH ima obavezu uplatiti za doprinose uposlenika u rudnicima uglja u FBiH 1.600.000 te investirati 9.200.000 KM u te rudnike. Zaključak je to sastanka koji je danas u sjedištu Vlade FBiH održao federalni premijer, Fadil Novalić, s predstavnicima Elektroprivrede BiH i Samostalnog sindikata rudara FBiH.

To je nakon sastanka potvrdio predsjednik Sindikata, Sinan Husić, smatrajući da je Elektroprivreda BiH preuzela jednu ozbiljnu obavezu prema rudnicima uglja u FBiH, a istovremeno i kontrolu rada uprava u rudnicima uglja u FBiH koji egzisitiraju u sastavu koncerna, javlja Fena.

Prije nekoliko dana upućen je poziv upravama rudnika da dostave prioritetne potrebe koje će omogućiti podizanje proizvodnog rezultata na viši nivo u odnosu na dosadašnje.

– Zadatak uprave rudnika i Elektroprivrede BiH je da u narednih 10 dana precizno utvrde pozicije na kojima će se realizirati ovih 9.200.000 KM – rekao je Husić, prenosi Fena.

Konačan stav o ovome Upravni odbor Sindikata rudara FBiH dat će na sjednici 8. oktobra. Sastanku su prisustvovali federalni premijer, Fadil Novalić, direktor Elektroprivrede BiH, Bajazit Jašarević, izvršni direktor za proizvodnju u Elektroprivredi BiH, Nevad Ikanović, i predsjednik Samostalnog sindikata rudara FBiH, Sinan Husić.

(visokoin.com)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime