Elektrifikacija domova raseljenih osoba i povratnika u Glamoču, Dobretićima, Gacku i Ravnom

0
6

 

Glamoč, Gacko – Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac sutra će u Općini Glamoč potpisati sporazum o saradnji na realizaciji projekata elektrifikacije stambenih jedinica raseljenih osoba i povratnika za finansiranje iz sredstava za 2012. i 2013. u općinama Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno.

Uz Borovac, sporazum će potpisati načelnici općina Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno: Radovan Marković, Neven Idžanović, Milan Radmilović i Andrija Šimunović, direktor Fonda za povratak Nebojša Švraka, direktor Elektrohercegovine Trebinje Dragan Savić, te u ime Elektroprivrede HZHB v.d. direktor Marinko Gilja i v.d. izvršni direktor Ilija Bakalar.

Za potrebe elektrifikacije Komisija za izbjeglice i raseljene osobe BiH je u martu 2013. iz sredstava za 2012. i 2013. izdvojila 1,4 milion KM radi priključenja 400 obnovljenih povratničkih domova u 20 bh. općina na elektrodistributivnu mrežu.

Vrijednost sporazuma koji će sutra biti potpisani u Glamoču iznosi 267.500 KM, a tim sredstvima će biti izvršena elektrifikacija 40 povratničkih domova u općinama Glamoč, Dobretići, Gacko i Ravno, najavljeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

(FENA/mi2.ba) J.Č.Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime