Elči Ibrahim-pašina medresa postala vlasnik klaonice “Begović”

0
3

02 03 2016 01 eip medresea klaonica begovic 1

Travnik – U ponedjeljak, 29. februara 2016. godine, u prostorijama Elči Ibrahim-pašine medrese upriličena je svečanost uručenja vakufname vakifu hadži Vehabu Begoviću, te potpisivanja ugovora o kupovini objekata klaonice “Begović”.

Svečanom činu uručenja vakufname i potpisivanja ugovora o kupovini prisustvovali su predsjednik UO Medrese i direktor Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini mr. Nusret-ef. Abdibegović, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, direktor Medrese mr. Dževdet-ef. Šošić, pomoćnik direktora za internat mr. Safet-ef. Durguti, pomoćnik direktora za nastavu mr. Kemal-ef. Avdagić, vakif hadžija Vehab Begović kao i ostali članovi Upravnog odbora i saradnici.

Uvakufljenjem zemljišta klaonice “Begović” i kupovinom objekata na istoj lokaciji u Docu na Lašvi Uprava Medrese je uknjižila još jednu značajnu lokaciju i nekretninu na svoje ime. Ovaj projekat će omogućiti kvalitetniju provedbu akcije kurbana, kako za potrebe Medrese tako i za potrebe Rijaseta IZ-e.

Hadžija Vehab Begović je želio svoju dugogodišnju uspješnu poslovnu saradnju sa Medresom krunisati uvakufljenjem zemljišta klaonice za potrebe Medrese, te davanjem povoljne cijene i uvjeta kupovine objekata klaonice (otplatom u narednih pet godina). Hadžija Begović je poznati dobrotvor i vakif. On je većinski vakif i donator za izgradnju džamije u Docu na Lašvi. Današnjim činom hadžija Begovića je pokazao i dokazao da ima čestitih i plemenitih Bošnjaka koji su i u ova teška vremena spremni uvakufiti svoj imetak za opće dobro i prosperitet društva.

Za Medresu je ovaj projekat od posebnog značaja, ne samo zbog mogućnosti unapređenja i proširenja kapaciteta za provođenje akcije kurbana nego i zbog mogućnosti realizacije drugih razvojnih projekata na istoj lokaciji.

Molimo Allaha dž.š. da vakifa hadži Vehaba Begovića nagradi iznimnom nagradom za ovo učinjeno hajr-djelo. Amin!

(islamskazajednica.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime