EBEC Mostar: Sljedeće sedmice počinju dani inženjera

0
7

EbecMostar_coverMostar –  Dani inženjera je projekt koji drugu godinu zaredom organizira Tehnički klub Univerziteta “Džemal Bijedić” – BEST Mostar. Projekt je dvodijelnog karaktera i ove godine se održava 15. i 16. aprila. Prvog dana održat će se sajam poslova u kampusu univerziteta, a drugog dana lokalno takmičenje za mlade inženjere u Tehnološkom parku INTERA.

EBEC (eng. European BEST Engineering Competiton) je jedan od najvažnijih događaja koje organizira BEST. Sastoji se od tri nivoa: lokalnog, regionalnog i finalnog. Takmičenje je podijeljeno u dvije kategorije i to: Case Study (pronalaženje hipotetskih rješenja zadanog problema) i Team Design (praktična rješenja određenog problema). Prijave za takmičenje su zatvorene, a mogli su se prijaviti svi studenti tehničkih fakulteta Univerziteta “Džemal Bijedić”. Pobjednici obje kategorije dobit će priliku da predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na regionalnom takmičenju u Nišu, prenosi portal Pogled.ba.

U okviru sajma poslova, održat će se mnoge prezentacije i treninzi koji će studentima biti od velike koristi prilikom budućeg zaposlenja poput Project management-a koju će održati predavači USAID-a. Ove godine održat će se i zanimljiva radionica “Bosforski most” od strane predavača iz kompanije Ernst&Young. Generalni partner ovogodišnjeg projekta je kompanija Authority Partners Inc. Više informacija možete dobiti na:ebec.bestmostar.org

Bitno je napomenuti da ovaj projekt ne bi bilo moguće realizirati bez pomoći Unije studenata Univerziteta “Džemal Bijedić” kao i podrške samog Univerziteta. Iako je natjecanje organizirano samo za studente tehničkih fakulteta ovog univerziteta, sajam poslova mogu posjetiti svi studenti neovisno kojem fakultetu ili sveučilištu pripadaju.

BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology). To je volonterska, neprofitna i apolitička studentska organizacija koja studentima Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, usavršavanja organizacijskih vještina, upoznavanja evropskih kultura, te njihovo razumijevanje i razvijanje tolerancije.

(studomat.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime