Dvije bh. kompanije učestvovale na prestižnom sajmu u Njemačkoj

0
12

frankfurt (1)Njemačka – U periodu od 30.03.-04.04.2014.godine u Frankfurtu je održan sajam Light+Building, najveći i najpoznatiji sajam ove vrste u Evropi, na 245.000m2, sa više od 2.400 izlagača iz cijelog svijeta.

Zahvaljujući Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji SERDA i  projektu WIDER – okolišno prihvatljiv razvoj malih i srednjih preduzeća u regiji Mediterana, koji se finansira sredstvima EU i kojeg SERDA implementira na području Sarajevske makroregije, dvije kompanije su imale mogućnost da učestvuju u ovom sajmu i predstave svoje proizvode i  djelatnost, te da izraze želje za kooperacijom sa srodnim kompanijama širom EU.

U okviru WIDER business lounge-a su za predstavnike kompanije HDI doo i COMP 2000 iz Sarajeva organizovani b2b i b2r sastanci (buisness to buisness i business to research meetings). Predstavnici ovih kompanija su tako uspjeli ostvariti značajne kontakte sa kompanijama i istraživačima iz Italije, Grčke, Portugala i ostalih zemalja EU.

Cilj projekta WIDER je doprinos identifikaciji i jačanju kapaciteta u oblasti inovacija, upravljanju znanjem i umrežavanju malih i srednjih poduzeća u energetskom sektoru. U okviru projekta planirana je podrška odabranim projektnim prijedlozima malih i srednjih preduzeća sa vaučerima u vrijednosti od 5.000-10.000 eura, a s ciljem povećanja vrijednosti i konkurentnosti njihovih proizvoda ili stvaranju novih proizvoda za širi tržišni segment u oblasti energetske efikasnosti i sektoru eko-smart housing-a sa pristupom usmjernom ka krajnjem korisniku – starijoj populaciji.

Za više informacija o Inovacija vaučer šemi posjetite stranicu www.serda.ba

(ekapija.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime