Duraković: “Od Vučića ćemo tražiti podršku ideji da Srebrenica bude distrikt!”

2
5

Duraković:

Srebrenica – Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je u gostovanju na TV Alfa da zna da je uradio pravu stvar kada se izvinio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću jer je dobio podršku majki ubijene djece koje žive u Srebrenici.

Istakao je da kada premijer jedne države bude napadnut na teritoriji druge je tehnički rat, a o tome ne razmišljaju oni koji su sjeli u autobuse i otišli taj dan kući.

– Vučić da je bio politički podao, mogao je dobiti ogromne političke poene nakon napada – rekao je Duraković.

Govoreći o odnosu Srebrenice i Srbije kazao je da ako neki ne žele da kao načelnik općine Srebrenica koja graniči sa Srbijom gradi dobre odnose, samo neka kažu i on će “dići ruke od svega”.

– Postoje neke stvari koje ne možemo izbjeći, mi u Srebrenici graničimo sa Srbijom i imamo zajedničke interese – kazao je Duraković.

Komentirajući nedavno održanu Investicijsku konferenciju, naveo je da je to ideja iz njegove predizborne platforme, te da je bilo važno da je oni organizuju u Srebrenici, a ne neko u New Yorku, Washingtonu…

– Uspjeli smo okupiti sve i vlast i opoziciju iz RS-a, Federacije, Crne Gore, Srbije… Pored siromašnih općina u Srbiji, Vlada Srbije jednoglasno donosi odluku da pet miliona eura izdvoji tamo nekome u BiH, to je velika stvar – rekao je Duraković.

Upitan o odnosu prema Srebrenici, naveo je da ih boli što ih ne razumiju oni koji su ovdje i koji donose odluke koje se tiču Srebenice, a vjerovatno kalkuliraju s nekim drugim općinama.

Duraković smatra da narodi na Balkanu imaju opcije da se ubijaju ili da žive u miru, zato treba da pružamo ruku ljudima poput Vučića.

Tvrdi da je Republika Srpska entitet koji je ekskluzivno napravljen za Srbe, te da ideja o Srebrenici kao distriktu i dalje postoji i jedina je realna.

– Pitaćemo Vučića da nam pomogne u tome – kazao je Duraković.

Rekao je i da će se ponovo kandidovati za načelnika, jer neće dozvoliti da neko sruši koncept koji su stvorili.

– Neka kažu zašto Ćamil Duraković ne treba da bude više načelnik, pouzdano znam da na tome već rade – izjavio je Duraković.

(Vijesti.ba / SB)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

2 KOMENTARI

  1. Durakoviću, nije Vučić baš toliki gospodar, pa da može da odlučuje o uređenju Republike Srpske. Dosta vam je jedan distriht, čak i previše. Jer, vi bi onda tražili treći, četvrti, peti…… dok se manji entitet ne bi pretvorio u distriht entitet.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime