Duljević: ‘Zašto je polovina BiH i u naslovu “Srpska”?’ (VIDEO)

3
6

Sarajevo  ̶  Gostujući u emisiji “Treća strana” na BHT-u, predsjednik Bošnjačke nacionalne fondacije Hako Duljević je govorio o projektu Fondacije “Ponosni na domovinu” te vrijednostima koje projekat afirmira. Također, osvrnuo se na aktuelnu vlast, uzrocima nazadovanja naroda Bosne i Hercegovine u svim oblastima, ali i o kontinuiranim pokušajima da se opstruiraju bošnjački pokreti, projekti samo zato što su bošnjački.

“Političari su potpuno destruktivni. Političke partije u Bosni i Hercegovini su najveći izvori korpupcije. Bosanskohercegovački bankarski sektor je uništen. Daje se prednost stranom kapitalu umjesto domaćem, što je apsurdno jer je kapital kapital i on mora imati jednake šanse.“, kazao je Duljević.

„Političke partije vidim kao pokretnu fabriku na gusjenicama koja sve melje poda se, i bosansko, bošnjačko, hrvatsko i srpsko.“

Sve ono destruktivno što proizvode političke partije  ne smiju se fakturisati jednom konstruktivnom prijedlogu poput Bošnjačke nacionalne organizacije koja želi da promovira Bosnu jer pored dva naroda i Bošnjaci vole Bosnu u Hercegovinu i Bošnjacima je stalo do nje, a Bošnjačka nacionalna fondacija ne uskraćuje mogućnost  finansiranja jednog od projekata BNF-a „Ponosni na domovinu“ i iz Banja Luke, reko je Duljević.

Također je podsjetio da su nakon nesretnog rata, Bosnu napustili i Bošnjaci, i Srbi i Hrvati. Prognanim Bošnjacima je ukinuto pravo da razmišljaju o Bosni, o konstituiranju Bosne, a prema ustavnim pravima ovo predstavlja izuzetno lošu poruku. Bošnjaci koji žive u Grazu, Prizrenu, Sjevernoj Americi itd. polažu pravo na Bosnu i njih zanima Bosna. Oni nemaju alternativnu državu, državu i po ili dvije i po države.

Duljević je ukazao na diskriminaciju koja se vrši nad Bošnjacima, upitavši zašto je sada odjednom problem sve bošnjačko.

„Pa zašto jedna cijela polovina Bosne i Hercegovine eksplicite srpska, u naslovu „Srpska“, upitao je predsjednik BNF-a Hako Duljević.

(Bosna PRESS)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime