Dugoročno rješavanje problema zastarjele medicinske opreme UKC-a Tuzla sa 3.300.000 KM

0
0

54062338-32a4-4742-8c00-2cb0b0765237-ukc-tuzla-12-preview

Tuzla – Vlada Tuzlanskog kantona donijela je Odluku o davanju saglasnosti na tekst Ugovora o sufinansiranju nabavke medicinske opreme između Vlade Tuzlanskog kantona i JZU UKC Tuzla u iznosu 3.300.000 KM. Ovim će biti dugoročno riješen problem zastarjele opreme koja je u funkciji duže od standardnog vijeka trajanja i nabavke dijela opreme u cilju održavanja dostignutog standarda kvaliteta zdravstvenih usluga koje pruža UKC Tuzla.

Također bit će stvoreni uslovi za uvođenje potpuno novih zdravstvenih usluga koje nije moguće ostvariti ni u bilo kojoj drugoj zdravstvenoj ustanovi u Bosni i Hercegovini. Realizacijom ovog projekta, dugoročno će se riješiti značajan dio problema koje Ustanova ima sa starijom medicinskom opremom, a koji se ogledaju u povećanim troškovima održavanja, nemogućnošću atestiranja i nedostatka rezervnih dijelova.

Nabavka medicinske opreme procijenjena je u vrijednosti 7.000.000 KM bez PDV-a, a planirano je da se sredstva za finansiranje predmetne nabavke obezbijede u periodu od 2016. do 2020. godine. Dio sredstava finansirat će UKC Tuzla iz svojih sredstava dok će Vlada TK podržati projekat izdvajanjem preko takozvanih kapitalnih ulaganja. Riječ o projektu od najšireg društvenog značaja, koji će omogućiti Ustanovi da i u budućnosti odgovori svojim društvenim zadacima koji se, prije svega, odnose na zaštitu zdravlja stanovništva, kao što je to i do sada uspješno radila.

(TIP/Foto: Arhiva)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime