Druga osnovna škola u novoj školskoj godini opremljenija i modernija

0
71

Ilidža – Načelnik Općine Ilidža prof.dr. Senaid Memić i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Čedomir Lukić obišli su 8. augusta Drugu osnovnu školu u Hrasnici gdje se izvode građevinski radovi obnove škole.Direktorica Druge osnovne škole Arnela Trešnjo informisala ih o toku radova.

” Druga osnovna škola je jedan od sedam objekata na kojima radimo u okviru projekta povećanja energetske efikasnosti.Zajedno sa UNDP-om smo u ovom projektu i izdvojeno je 360.000 KM. Kad je riječ o ovom projektu ovdje se radi na utopljavanju kako fasade, krova i zamjene dotrajalih otvora koji se mijenjaju,odnosno na rekonstrukciji i sanaciji centralnog grijanja gdje je postavljen novi plinski kotao koji će biti racionalniji i sa daleko manjom potrošnjom. Cijelovit projekat treba da da krajnje rezultate ušteda, a naravno kao i kod ostalih objekata poboljšanje uslova korištenja za one najmlađe kategorije koje koriste ove objekete kao i uposlenike škole.Radovi se odvijaju planiranom dinamikom i nadam se da će đaci novu školsku godinu dočekati u obnovljenoj ustanovi” izjavio je Čedeomir Lukić, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo.

” Škole na području općine Ilidža pohađa oko sedam hiljada đaka.Naš je zadatak opremiti sve te obrazovne ustanove i uraditi sve sto možemo da djece dobiju najbolje uslove za učenje.

Ovim projektom trebao bi kvalitet nastave da se poboljša odnosno da škola bude mjesto gdje će djeci biti ugodno i gdje će biti sretna, a imati i motive za budućnost . Mi smo prije četiri godine iz Budžeta izdvojili značajna sredstva za obnovu stolarije i drugih prioriteta prema ocjeni menadžmenta , a nedavno smo iz budžeta izdvojili 1.096.000 KM za obnovu svih škola , čime smo rekli svoje prioritete a to su djeca” kazao je načelnik Općine prof.dr. Senaid Memić.

Direktorica Trešnjo je istakla zadovoljstvo urađenim radovima koji su počeli prvog jula, te nadu da će sa školskim zvonom u septembru đaci dobiti bolje i kvalitetnije uslove.

(opcinailidza.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime