Drašković: Srbi nisu Nijemci, pa da se stide zla počinjenog i drugima i sebi

3
22

Vuk-DraskovicBiH, Srbija – Predsjednik SPO Vuk Drašković navodi da se nad svima koji pamte šta je i kako bilo u nedavnoj prošlosti vrši horska lobotomija i oni se primoravaju da zaborave.

“Srbi nisu Nijemci, pa da se stide zla počinjenog i drugima i sebi. Neka se stide ti drugi, samo su njihove ruke krvave. Novoj našoj prošlosti temelj će biti neistine i samoobmane. Da ništa ne bude kako je bilo, jer nam je u tom ogledalu lice krastavo, nego da bude kako želimo da bude”, naveo je Drašković u autorskom tekstu za list „Danas“.

Jedan od vođa prvih masovnih demonstracija opozicije je u tekstu “Šta će biti u prošlosti” napisao je da zna šta će biti u budućnosti, ali da ne zna šta će sve biti u prošlosti.

“Biće, po svoj prilici, da u prošlosti, i to nedavnoj, onoj iz devedesetih, nismo ni živjeli, pa je nismo mogli ni vidjeti ni upamtiti. U našoj novoj prošlosti, koja se nazire i najavljuje, na krvavoj pozornici najstrašnijih zločina, stotina hiljada mrtvih i obogaljenih, miliona izbjeglih i protjeranih, Srbi će biti samo žrtve i mučenici”, dodao je on.
Drašković je napisao i da ćemo u toj novoj prošlosti dobiti i novi Jasenovac, i to “Tribunal u Hagu, kako patrijarh naš, hrišćanski i proročki, zaviri u prošlost koju sada stvaramo”.

“Niko od Srba, koji su tamo osuđeni, nije skrivio nikakvo zlo ili grijeh. Osuđeni su samo zbog toga što su Srbi”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, u novoj prošlosti Srbi neće nikoga napasti ni u Hrvatskoj, ni u Bosni, ni na Kosovu, neće nikoga prvi ubiti ni protjerati, niti će srpski akademici, vladike, pisci i mediji raspirivati mržnju i ludilo.

„Srbi će svuda biti napadnuti i svuda će se samo braniti od ustaša, od mudžahedina, od balista, od Evrope i Amerike“, navodi Drašković.

Kako je naveo bivši ministar spoljnih poslova, stvarna i jeziva prošlost koja se dogodila – tenkovi koji, okićeni cvijećem iz Beograda kreću na Hrvatsku, konc-logori u BiH, četvorogodišnje granatiranje Sarajeva, srebrenički masakr, progon nekoliko stotina hiljada Albanaca sa Kosova, tajne grobnice albanskih civila na poligonima policije u Beogradu, u rekama i jezerima Srbije, crvene beretke, škorpioni, tigrovi, likvidacije Srba koji su žigosali zločine i zločince, sve će to morati da nestane.

“Da Bil Klinton bude kriv za Srebrenicu. Da muslimani granatiraju sebe po Sarajevu. Da Albanci, u američkoj režiji, beže sa Kosova. Da sud u Hagu bude produžetak zločina nad Srbima, onim najboljim i, naravno, nevinim. Neće i ne sme biti nikakve krivice za režim, tajne službe i aparat mržnje i smrti Slobodana Miloševića, koji je u većinskoj javnosti već uveliko rehabilitovan, za vrhovne vinovnike apokalipse iz devedesetih. U novoj i patriotskoj našoj prošlosti, njima će se podizati spomenici, a neke će proglašavati i za svetitelje”, naveo je Drašković.

Znam šta će biti u budućnosti, ali ne znam šta će sve biti u prošlosti. Biće, po svoj prilici, da u prošlosti, i to nedavnoj, onoj iz devedesetih, nismo ni živjeli, pa je nismo mogli ni vidjeti ni upamtiti. U našoj novoj prošlosti, koja se nazire i najavljuje, na krvavoj pozornici najstrašnijih zločina, stotina hiljada mrtvih i obogaljenih, miliona izbjeglih i protjeranih, Srbi će biti samo žrtve i mučenici.

U toj novoj prošlosti, dobićemo i novi Jasenovac. Tribunal u Hagu, kako patrijarh naš, hrišćanski i proročki, zaviri u prošlost koju sada stvaramo. Niko od Srba, koji su tamo osuđeni, nije skrivio nikakvo zlo ili grijeh. Osuđeni su samo zbog toga što su Srbi! U novoj prošlosti, Srbi neće nikoga napasti ni u Hrvatskoj, ni u Bosni, ni na Kosovu, neće nikoga prvi ubiti ni protjerati, niti će srpski akademici, vladike, pisci i mediji raspirivati mržnju i ludilo. Srbi će svuda biti napadnuti i svuda će se samo braniti od ustaša, od mudžahedina, od balista, od Evrope i Amerike.

Stvarna i jeziva prošlost, koja nam se dogodila, moraće da nestane. Tenkovi koji, okićeni cvijećem, iz Beograda kreću na Hrvatsku. Konclogori u BiH. Četvorogodišnje granatiranje Sarajeva. Srebrenički masakr. Progon nekoliko stotina hiljada Albanaca sa Kosova. Tajne grobnice albanskih civila na poligonima policije u Beogradu, u rijekama i jezerima Srbije. Crvene beretke. Škorpioni. Tigrovi. Likvidacije Srba koji su žigosali zločine i zločince…

 Nad svima koji pamte šta je bilo i kako je bilo, vrši se horska lobotomija. Moraju da zaborave. Srbi nisu Nijemci, pa da se stide zla počinjenog i drugima i sebi. Neka se stide ti drugi, samo su njihove ruke krvave. Novoj našoj prošlosti temelj će biti neistine i samoobmane. Da ništa ne bude kako je bilo, jer nam je u tom ogledalu lice krastavo, nego da bude kako želimo da bude.

Da Bil Klinton bude kriv za Srebrenicu. Da muslimani granatiraju sebe po Sarajevu. Da Albanci, u američkoj režiji, bježe sa Kosova. Da sud u Hagu bude produžetak zločina nad Srbima, onim najboljim i, naravno, nevinim. Neće i ne smije biti nikakve krivice za režim, tajne službe i aparat mržnje i smrti Slobodana Miloševića, koji je u većinskoj javnosti već uveliko rehabilitovan, za vrhovne vinovnike apokalipse iz devedesetih. U novoj i patriotskoj našoj prošlosti, njima će se podizati spomenici, a neke će proglašavati i za svetitelje.

(Danas, b92)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

3 KOMENTARI

  1. Evo ga, ovaj priča o pravdi, čovjek koji je prvi lansirao priču da su zapadne granice Srbije tamo gdje je – citiram – tekla srpska krv sa ustaškog noža. Ideja o zapadnim granicama Srpstva na liniji Karlobag-Karlovac-Virovitica se najprije javila u glavi Vuka Draškovića. On je prvi pretio odsjecanjem ruku i turskih barjaka. Njegovi dobrovoljci su se u Hrvatskoj 1991. borili na strani pobunjenih Srba. I sad se posuo pepelom po glavi i pametuje. Stide li se Amerikanci najvećeg genocida na svijetu, onog koji su počinili nad Indijancima? Stide li se svojih zločina u Vijetnamu, Iraku, Avganistanu, Siriji… Ne. A oni su u svim tim ratovima ratovali na teritoriju TUĐIH država dok su Srbi u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu bili svoji na svome. Amerikanci (baš kao i Njemci u Drugom svj. ratu) su vršili i vrše i danas agresije na države udaljene na hiljadu km od USA, a ovdje su se međusobno ubijali stanovnici ovih krajeva koji tu žive zajedno stotinama godina. Pa kad se zastide prvo Amerikanci, onda mogu i Srbi i ostali.

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime