Dragan Mektić: (U)Staša Košarac predstavlja najveću historijsku izdaju RS-a

0
7

Sarajevo, Banja Luka – Sa Stašom Košarcem ću polemisati kada od Dževada Galijaševića dobije potvrdu da je ekspert za pitanja sigurnosti, u ironičnom tonu je kazao ministar sigurnosti Dragan Mektić, odgovarajući na optužbe kako zajedno sa bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem vodi specijalni rat protiv RS-a.

– S obzirom da je Dževad Galijašević ekspert za sigurnost, za krizne situacije, za terorizam i ko zna za šta još, samo on može dati diplomu nekome da je ekspert za ova pitanja. Tek kada Staša Košarac dobije ovakvu diplomu bit će relevantan da govori o specijalnom ratu. Osim toga, ne želim da komentarišem izjave čovjeka koji se javlja iz Administrativnog centra u Lukavici, koji je potpuno nepotreban, a čija je izgradnja koštala 26 miliona maraka, od čega je tu barem 15 miliona KM ukradenih para – izjavio je Mektić.

Prokomentarisao je i optužbe na svoj račun kako je izdajnik srpskog naroda.

– Staša Košarac predstavlja najveću historijsku izdaju RS-a. On je 2005. godine učestvovao u izradi nacrta novog Ustava BiH, koji potpuno poništava RS, u kojem se govori o vladi BiH sa 16 ministarstava i formiranju regija, a u kojem se nikako ne spominje RS – dodao je Mektić.

Napomenuo je i kako je informisan o formiranju nove, takozvane ruske stranke u RS-u.

– Imam već duže vrijeme o tome informacije, da je održan sastanak, šta se razgovaralo na tom sastanku. To je pokušaj da se uspostavi, formira i instalira još jedna stranka koja bi dodatno razjedinjavala srpski narod i na taj način stvarala prostor SNSD-u da postigne bolji izborni rezultat, da i dalje skreće pažnju sa problema koji su od životne važnosti i da ponovo kroz jednu takvu političku opciju dodatno usložavanja međunacionalnu situaciju u BiH, jačanje nacionalnističke retorike i slično – dodao je Mektić.

Inače, prepirke putem medija ministra Mektića i Staše Košarca traju već duže vrijeme. Na konferenciji za medije prije dva dana Mektić je kazao da se Staši Košarcu nakon posljednjeg sastanka SNSD-HDZ u Mostaru ispred imena može dodati slovo “U” (Ustaša).

Košarac je pak ranije danas kazao da “Dragan Mektić svaki javni nastup priprema u kuhinji Bakira Izetbegovića i direktora OSA-e BiH Osmana Mehmedagića”. Ističe da “SNSD ima te informacije, a i generalno da svi u Sarajevu to znaju”.

/FAKTOR/

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime