Dr. Cerić: Thank you America! Dodik više nije Dodik!

10
6

53872f02-fd8c-41b5-a446-6b7b57e60dd4-mustafaceric2-previewSarajevo – Predsjednik Svjetskog bošnjačkog kongresa reisu-l-ulema (1993. – 2012)  dr. Mustafa Cerić je osudio govor mržnje i neprijateljstva prema ambasadorici Sjedinjenih Američkih Država Mrs. Maureen Cormack koji je uslijedio od strane predsjednika entiteta Republika Srpska Milorada Dodika nakon uvođenja sankcija.

Your Excellency Madam Maureen Cormack,
Welcome to Bosnia!

THANK YOU AMERICA! DODIK NIJE VIŠE DODIK!

Aasadorica Maureen Cormack je više nego PERSONA GRATA. Ona je prijatelj Bosne i svih Bosanaca. A Bosna voli i poštuje svoje prijatelje. Bosna ne prihvata da se o njenim prijateljima ružno govori. Zbog toga osuđujem Dodikov govor mržnje i neprijateljsva prema ambasadorici Sjedinjenih Američkih Država Mrs. Maureen Cormack.

Dodik je PERSONA NON GRATA u ovoj Bosni zato što koristi svaku priliku da Bosnu lažno kleveče i o Bosni izmišlja laži. Dodik nema ništa protiv što se ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrom miješa u unutarnje stvari države Bosne i Hercegovine. Niti mu smeta što se Srbija miješa, jer to za njega nije strana zemlja. Ali, to meni smeta. Smeta mi što se Rusija miješa u moj život u Bosni zato što je Rusija na neki način saučesnik u genocidu protiv mog naroda, moje zemlje i moje države. Smeta mi i što se Srbija miješa u moju Bosnu, jer kad god se Srbija umiješala Bosna nije bila mirna. A sve dok Bosna nije mirna, nije miran ni Balkan ni Europa ni svijet.

Dodik mora da shvati da Bosna nije obična zemlja. Bosna je najljepša zemlja na svijetu i najvažnija granica za Istok i za Zapad. Ne pripada Bosna ni ovom ni onom, već Bosna pripada samoj sebi, odnosno Bosna pripada onome ko je voli. Dodik ne voli Bosnu i zato ona ne pripada njemu, nito on pripada njoj. Dodik Bosnu mrzi. Dodik se javno odriče bosanskog pasoša. Dodik voli srbijanski pasoš. Svako ima pravo da voli to što voli i da ide tamo gdje mu se ide. Bosna voli sebe i one koji nju vole. Bosna ne voli da ikud ide. Bosna voli svoje mjesto i neda nikome da joj otima i krade njenu imovinu. Valjda je to svima jasno osim Dodiku, koji očito ima problem sa sluhom i sa vidom. Dodik ima problem da shvati da je voz drugi puta zaustavljen – u Bosni. Drago mi je što je Dodik ipak čuo da voz, koji je krenuo iz Beograda, ne može preći preko Drine.

Hvala Americi, koja ima pravo da se miješa u Bosni zato što je dokazala da voli Bosnu i sve njene narode bez obzira na vjeru i naciju. To zna i Dodik, koji je onomad došao na vlast u manjem bosanskom entitetu zahvaljujući Americi. To svi znaju i priznaju osim Dodika, koji boluje od Edipovog kompleksa u vidu ljubavi prema jednom ocu i antagonizmu prema drugom, kao reakcija na očevu autoritarnu snagu. Nažalost, ruski otac je preslab da bi mogao izliječiti Dodika od te opake bolesti. Najbolje bi bilo da se sam Dodik liječe tako što će se više puta okupati u hladnom Vrbasu da sapre virus, koji mu uzrokuje upalu mržnje i mrzovolje.

U međuvremenu pozivam sve Bošnjake/Bosance da ostanu mirni i sabrani. Ovo nisu obična vremena. Dodik slavi svoj poraz na međunarodnoj sceni. Ali, mi nemamo razlog ni za kakvu slavu. Mi imamo obavezu da radimo za mir i sigurnost u Bosni. Volio bih zato da se ne kažnjavaju samo oni koji aktivno ili agresivno krše privremeni Deytonski mirovni sporazum za Bosnu, već i oni koji pasivno i nemarno “krše” Daytinski mirovni sporazum tako što ništa ne rade da Bosna ostvari svoj san, a to je da bude dio sigurnosti NATO-a i integralni dio europskih držana i nacija.

Možda su opasniji za Bosnu oni koji ne rade savjesno i odgovorno državni posao za koji su plaćeni nego oni koji rade na rušenju države. Njihov nerad je razlog što neki dižu ruku na suverenitet i teritorijalni integritet države Bosne i Hercegovine. Volio bih da o ovome dobro razmisle Bošnjaci/Bosanci koji imaju vlast, čast i odgovornost da podižu i snaže državu Bosnu i Hercegovinu za sve njene građane.

Amerika im je održala lekciju!
Nadam se da su je Bošnjaci/Bosanci shvatili!
Nadam se da to neće likovati, već vrijedno raditi da dokažu da su vrijedni američkog poštovanja i prijateljstva!

(sbk)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

10 KOMENTARI

  1. Koja si ti matora budala Seriću. Čuj, Hvala Americi, koja ima pravo da se miješa u Bosni. Po čemu Amerika ima pravo, a jedan od njena tri konstitutivan naroda nema? To samo može vaš izvitopereni mozak da pomisli i još kaže u javnosti. I ta preterana ljubav prema ambasadorki je samo zato što je Dodiku uvela sankcije. A svi dobro znamo zašto je baš Morin izabrana za ambasadora u BiH. Ne zbog Dodika, ne zbog Republike Srpske, ne zbog Srba, pa ni zbog Hrvata. Već upravo zbog vas bezmozgovići jedni. Samo nastavite da joj se i dalje uvlačite u zadnjicu, to uoštalom radite svo vreme kao da vam je zapisano u DNK.

    0

    0
  2. E cericu cericu… Cime s amerikanci dokazali da vole bosnu – posmatrali srpski genocid cetiri godine, onda u septembru 95-te bacili par bombi po praznim sumamam kozare i romanije – ko fol bombardovali srpske polozaje – a kad se nas 5. korpus krenuo da oslobodi banja luku, kad je i doboj bio pred oslobodjenjem, ondt su nas zaustavili prijeteci da ce bombardovati n a s (!) . I zasto da im zahvaljujemo,uveli sankcije balvanu koji vjerovatno i nema imovine u usa.A da ne govorim koliko Muslimanske djece svakodnevno gine pod americkim bombama u iraku,siriji,libiji,avganistanu….

    0

    0

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime