Dr. Cerić: ‘Škotska je lekcija za Dodika’

0
18

10615566_1456912107920370_558060966443111935_n-300x220Sarajevo  ̶  Odluka građana Škotske je važna za budućnost, kako Velike Britanije, tako i cijele Europe i šalje jasnu poruku da Europa ne prihvata podjele, već isključivo procese integracije.

Za nas na Balkanu je to od posebnog značaja i jasno upozorenje svima koji bi još da prisvajaju i dijele tuđu zemlju“, izjavio je dr. Cerić, te naglasio da je jedan od najglasnijih političara na Balkanu, „koji živi u svom atavizmu, Milorad Dodik, koji bi prisvajao nekom drugom tuđu imovinu“.

Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine pozdravio je odluku i čestitao narodu Škotske koji je referendumom odlučio da ta zemlja ostane dijelom Ujedinjenog Kraljevstva.

 „Odluka građana Škotske je važna za budućnost, kako Velike Britanije, tako i cijele Europe i šalje jasnu poruku da Europa ne prihvata podjele, već isključivo procese integracije. Za nas na Balkanu je to od posebnog značaja i jasno upozorenje svima koji bi još da prisvajaju i dijele tuđu zemlju“, izjavio je dr. Cerić, te naglasio da je jedan od najglasnijih političara na Balkanu, „koji živi u svom atavizmu, Milorad Dodik, koji bi prisvajao nekom drugom tuđu imovinu“.

 „Država Bosna i Hercegovina je suverena država koja ima svoj nepovrediv i nedjeljiv teritorijalni integritet i nije ničija privatna babovina, već zajedništvo svih koji su u njoj rođeni. Zato, Dodik može dijeliti samo svoju privatnu imovinu i ništa više“, istakao je dr. Cerić i dodao:

 „Nažalost, Dodik i dalje voli da nanosi bol drugima i da sebi umišlja da može dijeliti tuđu imovinu, proizvodeći iluziju kod onih koji mu još vjeruju, da je zaista moguće dijeliti nedjeljivo“.

„Stoga je poruka Škotske najsnažnija poruka Dodiku – da je proces atomizacije Europe, kao i Balkana, završen i da se Dodik, baš kao i svi političari u našoj zemlji, trebaju radije pozabaviti potrebama i problemima ljudi koji su gladni, nezaposleni, poniženi, unesrećeni i koji čekaju da im se pruži ruka pomoći nakon poplava“, naglasio je dr. Cerić.

„Vrijeme je da Dodik i njemu slični shvate da se vlastita sreća ne može graditi na inatu i pustim iluzijama“.

(mustafaceric.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime