Dr. Cerić pozvao bošnjačke stranke da podrže njegov projekat

0
3

UntitledBiH  ̶   „Moramo se ujedinjavati, ali ne u partiju, nego kao narod. Ja vas pozivam na jedinstvo svih Bošnjaka, bez obzira na partijsku pripadnost, a oni vas pozivaju na jedinstvo samo jedne partije, kojoj sam ja osnivač – Stranka demokratske akcije. Zato pozivam sve osnivače i sve članove i sve glasače SDA da podrže naš projekat. Ja sam vaš, a vi ste moji. Pozivam sve članove i sve glasače Stranke za BiH da glasaju za naš projekat. Pozivam također i sve članove i sve glasače ASDA, kao i Socijaldemokratske partije i Saveza za bolju budućnost da glasaju za naš projekat, jer ovo što mi nudimo je rješenje. Naš projekat je za vas spas, kao i za sve nas“, naglasio je dr. Cerić i dodao: „Sve bošnjačke partije su moje partije, ako im je cilj graditi Bosnu i Hercegovinu“.

Dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, izjavio je u subotu, na skupu u Kaknju, da Bošnjaci moraju podržati jedni druge, bez obzira na stranačku pripadnost, te je pozvao stranke sa bošnjačkom većinom da podrže njegov projekat ujedinjenja Bošnjaka i spašavanja države Bosne i Hercegovine.

„Moramo se ujedinjavati, ali ne u partiju, nego kao narod. Ja vas pozivam na jedinstvo svih Bošnjaka, bez obzira na partijsku pripadnost, a oni vas pozivaju na jedinstvo samo jedne partije, kojoj sam ja osnivač – Stranka demokratske akcije. Zato pozivam sve osnivače i sve članove i sve glasače SDA da podrže naš projekat. Ja sam vaš, a vi ste moji. Pozivam sve članove i sve glasače Stranke za BiH da glasaju za naš projekat. Pozivam također i sve članove i sve glasače ASDA, kao i Socijaldemokratske partije i Saveza za bolju budućnost  da glasaju za naš projekat, jer ovo što mi nudimo je rješenje. Naš projekat je za vas spas, kao i za sve nas“, naglasio je dr. Cerić i dodao: „Sve bošnjačke partije su moje partije, ako im je cilj graditi Bosnu i Hercegovinu“.

Samo tako, ujedinjeni, tvrdi dr. Cerić, zajedno sa svima drugima koji žive u našoj zemlji, moguće je graditi sretnu i uspješnu državu Bosnu i Hercegovinu, buduću članicu NATO-a i Europske unije.

Dr. Cerić je i ovom prilikom kritizirao učestale napade i negativne komentare pojedinih stranaka u našoj zemlji protiv kritika koje su aktuelnim vlastima uputili američki zvaničnici.

„Plaši nas to što neki, u naše ime, govore ružno o našim prijateljima, o Amerikancima. Mi se ne smijemo ponašati oholo i arogantno na štetu našeg naroda i na štetu Bosne i Hercegovine. To je zlonamjerno i to Bošnjacima ne treba“, istakao je dr. Cerić.

(mustafaceric.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime