Dr. Cerić: ‘Pozivam Dodika na megdan’

0
3

drceric-gracanica1Sarajevo   ̶   „Ko je u Bosni Golijat? Ko je golem, krupan, bezobrazan? Ko misli da ga narod ne može pobijediti? Ima ih nekoliko… Ovaj jedan što ima zove se Milorad Dodik. On nas izaziva, ponižava, vrijeđa, provocira nas, veliča zločince i prijeti da će ulice, škole i druge institucije nazvati imenima ratnih zločinaca, onih koji su ubijali, silovali, ugnjetavali naš narod… Ako on misli da je Golijat, ja mu poručujem da sam David i pozivam ga na megdan, sa silom argumenta, a ne argumentima sile! Pozivam ga na megdan gdje god i kad god hoće“, naglasio je dr. Cerić.

„Milorad Dodik ponovo je pokazao da nema granica, pa predizbornu kampanju uporno koristi da potcrta svoj stav da Bosnu i Hercegovinu treba dijeliti. Neka zna da mu to neće proći“, poručio je dr. Mustafa Cerić, nezavisni kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine obraćajući se na skupu u Gračanici u nedjelju navečer.

 Komentirajući najsvježije Dodikove izjave da je Bosna i Hercegovina neodrživa kao država, te da se nad njom nadvio „oblak islamskog fundamentalizma“, kao i to da je spreman pomoći Hrvatima u njihovim namjerama, dr. Cerić kaže:

„On ni samom sebi ne može pomoći. Bolje bi mu bilo da se posveti stvarnim problemima u našoj zemlji, a ne ispraznim, neostvarivim pričama. Dodiku treba biti jasno da je on za Srbe u Beogradu Bosanac i da od toga ne može pobjeći“.

 Aktuelnu situaciju u Bosni i Hercegovini, kao i Dodikove secesionističke priče i namjere, dr. Cerić je opisao kao borbu Davida i Golijata.

 „Ko je u Bosni Golijat? Ko je golem, krupan, bezobrazan? Ko misli da ga narod ne može pobijediti? Ima ih nekoliko… Ovaj jedan što ima zove se Milorad Dodik. On nas izaziva, ponižava, vrijeđa, provocira nas, veliča zločince i prijeti da će ulice, škole i druge institucije nazvati imenima ratnih zločinaca, onih koji su ubijali, silovali, ugnjetavali naš narod… Ako on misli da je Golijat, ja mu poručujem da sam David i pozivam ga na megdan, sa silom argumenta, a ne argumentima sile! Pozivam ga na megdan gdje god i kad god hoće“, naglasio je dr. Cerić.

„Onima koji mi za tu borbu nude sablju ili štit, kažem hvala. Ne treba mi ni štit, ni sablja. Moj štit su istina, pravda i moj narod. Njemu njegov štit mržnje i pakosti, kao ni saveznici iz Beograda ili Moskve, neće pomoći“, poručio je dr. Cerić.

Za svjedoke te borbe i njene pravednosti pozvao je one koji su Bosni i Hercegovini kroz stoljeća učvršćivali temelje državnosti, kulture i tradicije – Kulina Bana, kralja Tvrtka I Kotromanića, Mile, Iliju Garašanina, Vuka Karadžića, vijećnike AVNOJ-a, stećke, Maka Dizdara, Bobovac, Ivu Andrića, Bihać, Mešu Selimovića, Halida Palića, Bogića Bogićevića, Jajce, Stjepana Kljuića, Izeta Nanića, Jovana Divjaka, Stjepana Šibera i druge.

 Dodik i slični njemu, dodao je, rezultat su slabosti aktuelnih bošnjačkih vlasti i njihove preokupiranošću vlašću.

 „Zato pamet u glavu kad budete glasali. Nemojte da vas iz iste rupe zmija ujede i drugi put. Ovi izbori su presudni – mogu vas odvesti naprijed, u bolju budućnost za vas, vašu djecu i vaše unuke, ili u provaliju. I nemojte strahovati. Golijatu je došao kraj, sada, baš kao i u dalekoj prošlosti. David je pobijedio Golijata“, zaključio je dr. Cerić.

(mustafaceric.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime