Doviđenja 033: Sarajevo ponovo mijenja pozivni broj

0
0

Chaos Computer Clubs (CCC) holds congress event in Berlin

Sarajevo – Sarajevo opet mijenja pozivni broj. Nakon koda 071, koji je važio do osamostaljenja BiH, uskoro će i postojeći 033 biti zamijenjen novim pozivnim brojem 01.

Odluka o ovoj izmjeni bi trebala biti donesena početkom marta, a trenutno je u toku javna rasprava, koja će trajati do 20. februara.

– Geografskom području Sarajeva, koje ima kod 033, do sada je dodijeljeno više od 80 posto raspoloživih korisničkih brojeva. Međutim, broj zahtjeva i dalje raste tako da je odlučeno da se poveća kapacitet blokova korisničkih brojeva, tako što će kod sadržavati jednu umjesto dvije cifre, a novi korisnički brojevi će imati sedam, umjesto dosadašnjih šest cifara – pojasnila je portparol Regulatorne agencije za komunikacije Amela Odobašić.

Prema njenim riječima, sedmu cifru na području sarajeva će dobiti blok od 100.000 korisničkih brojeva koji počinju sa cifrom “3“. Ovaj blok još uvijek nije u upotrebi i tek će se početi dodjeljivati. Izmjene će biti provedeno tako što će korisničkim brojevima koji počinju cifrom „3“ biti dodata još jedna cifra na kraju. Šesterocifreni brojevi sa ostalim početnim ciframa, koji su već dodijeljeni neće se mijenjati.

(A. Ša./Faktor.ba/Foto: Ilustracija)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime