Donji Vakuf: Grad na Vrbasu bogatiji za dva terena s umjetnom travom

0
0

DONJI VAKUF Grad na Vrbasu bogatiji za dva terena s umjetnom travom

Donji Vakuf – Nedavno je općina Donji Vakuf i njen fudbalski savez su postala bogatija za dva univerzalna sportska terena sa umjetnom travom. Terene su na poklon dobili od švedskog grada Landskrona  i Udruženja Bosanaca i Hercegovaca koji žive tamo.

Saradnja traje već godinama

– Grad Landskrona je grad partner Općine Donji Vakuf, a velike zasluge za ostvarenje partnerstva zasigurno pripadaju Feridu Lukačeviću, koji je već sada daleke 2003.godine po prvi put stupio u kontakt sa ljudima iz našeg grada. Zaslužno je i dobitnik plakete počasni građanin Donjeg Vakufa, kazao je Sead Cerić, sekretar Sportskog saveza općine Donji Vakuf.

Cerić je istakao da je prije nekoliko dana pored doniranja terena za Donji Vakuf i općinski Sportski savez, iz ovog Udruženja dostavljena je i velika količina uniformi, higijenskog potrošnog materijala, posteljina, ručnika i pokrivača za donjovakufski Dom zdravlja, PD “Dubrave” Donji Vakuf i bolnicu u općini Jajce.

Dosta novih projekata u budućnosti

– Prošle godine je Landskrona obilježila 600 godina od postojanja i sportske ekipe iz Donjeg Vakufa su svečano pozvane na ceremoniju. To je bila jedinstvena prilika da mladi ljudi iz gradića na Vrbasu odu u Švedsku i vide sve ljepote, istakao je Cerić.

Cerić nam je još rekao da i u budućnosti planira dosta projekata s gradom Landskronom.

– Do kraja godine planirano je da nam pošalju tobogane i mnoštvo korisnih stvari za dječija igrališta,a planirana je i obnova dvorane Srednje Mješovite škole u Donjem Vakufu, te sanacija bine u Domu kulture i još mnogo toga, kazao nam je Cerić.

ceric-i-lukacevic

Cerić i Lukačević u Donjem Vakufu

 “Šveđanin iz Banja Luke” zaslužan za pomoć Donjem Vakufu

Ferid Lukačević rodom iz Banja Luke, a koji živi i radi u Landskroni, je osoba koja je najzaslužnija što Donji Vakuf je bogatiji za nova dva terena.

– Ponosan sam na činjenicu što sam mogao pomoći građanima Donjeg Vakufa. Sada planiram da poslije ove dvije velike akcije idemo na dogovorenu saradnju Landskrone i  Donjeg Vakufa, kazao je Lukačević.

Lukačević je još istakao da je veoma sam zadovoljan terenima.

–  Bit ću zadovoljniji kad dođem i prošetam po njima. Nije isto gledati sliku i video i doći na lice mjesta, Također, se nadam da će se po dogovoru urediti i dječije igraličte u centru Donjeg Vakufa, kaže Lukačević.

Autor: A. VREBAC/avaz.baBosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime