Donesena presuda po tužbi evropskog univerziteta Brčko distrikt BiH

0
7

sudijacekic-620x332Brčko – Evropski univerzitet Brčko distrikt BiH podnio je dana 23.01.2014. godine tužbu protiv tuženog Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH radi poništenja rješenja tuženog od dana 23.01.2014. godine kojim se tužiocu oduzima licenca i zabranjuje obavljanje djelatnosti visokog obrazovanja zbog prestanka ispunjavanja uslova za rad propisanim zakonom, podzakonskim aktima i preporukama Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta BiH, kao i zbog utvrđenih nadostataka i propusta u radu koji su neotklonjivi ili se ne mogu otkloniti bez ozbiljnih posljedica po kvalitet studija.

U ponovljenom postupku Osnovni sud Brčko distrikta BiH, dana 20.02.2015. godine, donio je presudu kojom je tužbu Evropskog univerziteta Brčko distrikt BiH u cijelosti odbio kao neosnovanu, a na osnovu uputa iz rješenja Apelacionog suda od 26.08.2014. godine kojim je uvažena žalba Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH i ranija presuda Osnovnog suda Brčko dsitrikta BiH ukinuta i predmet vraćen Osnovnom sudu na ponovni postupak.

Na presudu Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, stranke imaju pravo žalbe Apelacionom sudu Brčko distrikta BiH u roku od 30 dana računajući od dana dostavljanja presude.

(brcko.tv)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime