Dominacija Novotravničana na Izboru najboljih sportaša SBK

0
5

Travnik, Novi Travnik, Vitez – Sport se u Novi Travnik, očito je, vratio na velika vrata. Dokaz je i dodjela priznanja najuspješnijim sportašima Srednjobosanskog kantona (SBK) gdje su Novotravničani dobili najveći broj priznanja.

Najbolji sportaši SBK-a za 2015. godinu proglašeni su u petak navečer u Donjem Vakufu, na manifestaciji koju je organizirao Sportski savez Srednjobosanskog kantona (SSSBK). Najuspješnijom sportašicom za 2015. godinu, po izboru Sportskog saveza SBK, proglašena je Lolita Furundžija, JK “Vitez” iz Viteza, a najuspješnijim sportašem Amel Novalić iz Taekwondo kluba “Bugojno”.Manifestacija predstavlja izuzetnu priliku da najbolji sportaši budu nagrađeni za svoje rezultate, trud i odricanje.

Žiri je imao izuzetno težak zadatak, od 158 nominiranih izabrati najbolje. Među njima je veliki broj Novotravničana što pokazuje borbu i volju Novotravničana kad je sport u pitanju, rekao je za Drukčiji radio Drago Suban, predsjednik Sportskog saveza SBK-a.Sportski savez Srednjobosanskog kantona dodijelio je treneru Josipu Pandži i karatašici Amini Adilović priznanja za postignute vrhunske rezultate u 2015. godini. Pandža je, podsjetimo, sa kadetskom košarkaškom reprezentacijom BiH osvojio 1. mjesto na Svjetskom košarkaškom prvenstvu za kadete, a Amina Adilović 1. mjesto na Univerzitetskom prvenstvu u karateu. Specijalnu nagradu, za uspješnu organizaciju Svjetskog prvenstva u fly-fishingu dobili su Sportsko-ribolovno društvo “Vrbas”, Donji Vakuf i Sportsko-ribolovno društvo
“Zlatovčica” iz Jajca. Priznanje za postignute sportske usjehe u protekloj godini dobili su Mile Čavara, Aida i Besim Muminović te Arnes Zahirović i Amina Abdibegvić za postignute vrhunske rezultate u 2015. godini.

Najuspješnijom ekipom u kategoriji sportaša s tjelesnim oštećenjem proglašena je ekipa KSO “Iskra” iz Bugojna, a najuspješnijim sportašem u istoj kategoriji iz ekipnh sportova Aldin Batić KSO “Iskra” Bugojno te Nihad Orhan SK “Iskra” Bugojno. Nadalje, najuspješnijom kadetskom ekipom u ženskoj konkurenciji proglašen je Ženski nogometni klub “Mladost” iz Nević Polja, dok je u muškoj konkurenciji to priznanje osvojio Košarkaški klub “Novi Travnik”. “Mladost” je proglašena i najuspješnijom ekipom u ženskoj konkurenciji, a Košarkaški klub “Promo” iz Donjeg Vakufa u muškoj. Najuspješnija juniorska ekipa u ženskoj konkurenciji je Odbojkaški klub “Vitez” iz Viteza, a u muškoj Nogometni klub “Metalleghe BSI” Jajce.

Velimir Suban, iz ŽNK “Mladost” Nević Polje, proglašen je najuspješnijim trenerom iz ekipnih sportova, a Ivan Stojak iz JK “Vitez” najuspješnijim trenerom.Sportski savez SBK-a najuspješnijom sportašicom u kategoriji kadetkinja iz ekipnih sportova proglasio je Vinu Crnoja, nogometašicu ŽNK “Mladost” iz Nević Polja, a najuspješnijom sportašicom u kategoriji kadetkinja proglašena je Nedžmina Varupa iz viteškog Karate kluba “Mladost”. U muškoj je konkurenciji to priznanje osvojio Novotravničanin Kristijan Janković, Košarkaški klub “Novi Travnik”, Novi Travnik. Najuspješniji sportaš u kategoriji kadeta je Filip Stojak član JK “Vitez”.

Najuspješnija sportašica u kategoriji juniorki je Travničanka Amina Tahirović, članica Karate kluba “Travnik”, a u kategoriji juniorki iz ekipnih sportova Matea Čuturić, Odbojkaški klub “Vitez” iz Viteza.

Novotravnički boksač Ivan Guzina (BK “Novi Travnik) dobio je priznanje za najuspješnijeg sportaša u kategoriji juniora, dok je u kategoriji juniora iz ekipnih sportova to priznanje otišlo u ruke Josipu Aščiću iz Nogometnog kluba “Metalleghe BSI”, Jajce. Novotravničani su briljirali i u kategoriji ekipnih sportova. Naime, najuspješnija sportašica iz ekipnih sportova za 2015. godinu je Ana Bojanić iz ŽNK “Mladost” Nević Polje, a najuspješniji sportaš Ivan Rezdeušek iz NK “Novi Travnik”.

Dodajmo kako je nagradu publike dobio košarkaš donjevakufskog Proma Nedim Mustafica.Zahvalnica za domaćinstvo manifestacije uručena je Općini Donji Vakuf.Popis ostalih nagrada: Nagrada za životno djelo za organizacijski i sustavni doprinos u oblasti sporta:
Marcel Kučinski
Elvedin Varupa i Fahrudin Januzović (posthumno)Zlatna plaketa:
Rašid Tihak
Ženski rukometni klub “Iskra” Bugojno (povodom 35 godina postojanja i rada kluba)

Srebrna plaketa:
Željko Andrić Brončana plaketa:
Enver ĐidićSportski radnik 2015. godine:
Emsada BatićSportski novinar 2015. godine:
Samir Pinjo

(drukciji.ba)



Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime