Dokumentarni film”Dnevnik jednog hadžije” gledati na više TV stanica

0
32

40446a5bac3a51fd3f52e593c8222b3e_XLDokumentarni film „Dnevnik jednog hadžije“ uporedo će se emitrati na nekoliko TV stanica

Samo nekoliko dana od završetka produkcije filma „Dnevnik jednog hadžije“, autora Adisa Hasakovića u produkciji Media Content Management (MCM) iz Sarajeva, ovaj dokumentarac bit će emitiran na nekoliko bosanskohercegovačkih televizija, kao i na jednoj regionalnoj TV stanici.

Ovaj do sada jedinstveni projekat koji se istodobno emitira na nekoliko TV kuća, bit će za sada prikazan na MTV Igman, HAYAT plus, NTV IC Kakanj, TV Visoko i RTV Novi Pazar, ali i na društvenim mrežama.

“Na nagovor prijatelja, vodio sam dnevnik sa hadža kog sam obavio prošle godine. Prvobitna zamisao je bila da se uradi jedna knjiga o hadžu, međutim, nakon što sam “Dnevnik jednog hadžije” priveo kraju, shvatio sam da se radi zapravo o nekoj vrsti eseja, koji viiše liči na scenarij za film, nego štivo za knjigu. Nakon jednog javnog čitanja “Dnevnika” i reakcija ljudi koji su ga slušali, palo mi je na pamet da produciramo film. Zahvaljujem se ovom prilikom Uredu za hadž IZ BiH, udruženju hadžija Zulhulejfa iz Novog Sarajeva koji su nam ustupili dobar dio autentičnih snimaka sa hadža prošle godine, kompaniji Vispak, kao i Monting GmbH iz Njemačke, ali i cijeloj ekipi koja je radila na ovom projektu. Svi oni su omogućili zajedno sa mnom, da se ovaj film može distribuirati i besplatno emitirati na tv stanicama, portalima i na socijalnim mrežama. Ovo je potpuno lični doživljaj hadža i namjera mi je da ga podjelim sa što više ljudi”, riječi su Hasakovića.

“Dnevnikjednoghadžije” najprije ćebitiemitirannaMTVIgman 13. oktobra (nedjelja) u 23 sata, apotomi uponedjeljaku 18 i 30. Na programu Hayat plus film će biti emitiran na Bajram (utorak ) u 12,00 i u 23,00, u okviru Bajramskog programa. Istog dana na NTV IC Kakanj film će se emitirati u 10 sati. Na RTV Novi Pazar film se emituje od 15. do 19 oktobra, dok će  TV Visoko film emitirati u srijedu u 21 sat, kada će prije samog prikazivanja filma biti upriličen razgovor sa autorom.

MCM  se ovom prilikom zahvaljuje svima TV kućama koje će emitirati film „Dnevnik jednog hadžije“.

(akos)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime