Dok Srbi i Hrvati sa Briselom potpisuju sporazume o budućnoti BIH, SDA piše besmislena saopćenja za javnost

0
7

Srbija, HR, BiH, Amerika – Sredinom ove sedmice u Briselu je potpisan protokol o reformi pravosuđa u BiH, o reformama koje se odnose na budući rad i zakonska ovlaštenja Suda i Tužilaštva BiH.

Kao što je saopćeno za javnost, ministri pravosuđa Republike Srpske, Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH i predstavnici Evropske unije potpisali su protokol koji predviđa da se spomenute reforme pravosuđa sprovedu po volji i nacrtima Republike Srpske, tj. na način kako to želi Milorad Dodik.

Kolegij SDA je na jučerašnjoj sjednici razmatrao potpisivanje Protokola od strane državnog i entitetskih ministara pravde i predsjednika Pravosudne komisije Brčko distrikta u Briselu. “Navedeni Protokol potpisan je bez prethodne saglasnosti Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH. Kao takav ne može proizvoditi nikakve obaveze”, saopćeno je iz SDA.

Ako SDA govori istinu, ako ovo nije saopćenje za zamazivanje očiju bošnjačke javnosti, onda su BiH i Bošnjaci u velikom problemu.

Pozivamo SDA da objasni javnosti sljedeće činjenice.

  1. Kako je moguće da jedna tako važna politička aktivnost, kao što je reforma pravosuđa, prođe bez učešća predstavnika Bošnjaka?
  2. Kako da vam vjerujemo da su minsitri pravosuđa Vijeća ministara BiH i Vlade FBiH učestvovali i potpisivali protokol o reformi pravosuđa bez odobrenja navedenih institucija, kako je uopće moguće da se tako što dogodi?
  3. Ako je istina to što tvrdite, zašto nijednim slovom niste naveli šta znači takva situacija za Bosnu i Hercegovinu i Bošnjake?
  4. Jeste li svjesni da je ovaj slučaj pokazao da Srbi i Hrvati rade šta hoće i da Bošnjaci, odnosno SDA služi samo za izdavanje saopćenja za javnost?
  5. Kakvu korist ima bošnjački narod od takve SDA?

Svojim saopćenjem o potpisivanju protokola o reformi pravosuđa u BiH, Kolegij SDA ubijedio nas je da su BiH i bošnjački narod u teškoj situaciji i da SDA nema nikakve moći niti uticaja na politička dešavanja u našoj zemlji.

Dok Srbi i Hrvati sa Briselom potpisuju sporazume koji će bitno utjecati na budućnost Bosne i hercegovine, SDA nas ponižava svojim besmislenim saopćenjima za javnost.

(bosnjaci.agency)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime