Dok ‘Radoje’ najvaljuje sankcionisanje Arapima i zabranu kupovine nekretnina, istovremeno njegov ‘boss’ Dodo ugovara poslove sa Arapima

0
7

as45Banja Luka – Prva grupa Arapa stigla u Banjaluku

Nakon ‘upozorenja’ Dodika o dolasku i naseljavanju 500 000 Arapa, izgleda da je on lično ‘pokrovitelj i organizator’ tog naseljavanja i ‘okupacije’ Bosne.

Naime, ‘realizacija’ ovog plana čini se, već je počela, kako prenosi TV1 u svom Dnevniku.

Ova televizija javlja da je prva grupa Arapa stigla u Banjaluku i susrela se s najvažnijim funkcionerima manjeg BH entiteta.

Brojnu delegaciju Ujedinjenih Arapskih Emirata primio je lično predsjednik Dodik koji je Arapima poželio dobrodošlicu i pozvao ih da investiraju kapital u Republiku Srpsku.

Slika Dodika i njegove ‘elite’ sa arapskom delegacijom:

Kako javljaju banjalučki mediji, arapsku delegaciju primila je i premijerka RS-a Željka Cvijanović, te još nekolicina ministara koji su prezentirali mogućnost investiranja arapskog kapitala u Republici Srpskoj, pri čemu je delegacija kompanija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata izrazila interesovanje za ulaganje u više privrednih oblasti, između ostalih, u saobraćajnu i građevinsku infrastrukturu, oblast poljoprivrede, energetski sektor, te pokazala interes za saradnju u oblasti trgovine i turizma.

Na ovu tematiku možete pogledati i članak ‘Slobodne Bosne’ pod naslovom: PROMJENA PLANA: Arapi dolaze, ali u Banja Luku.

O dolasku arapske delegacije pišu i mnogi drugi mediji i sajtovi, ništa ne bi u tome bilo čudno, da na Dodikovo ‘kritikovanje’ dolaska Arapa i kupovinu nekretnina nije ‘nasjeo’ njegov ‘poltron’ Radoje, ministar (ne) sigurnosti, pa poslušno pohitao da predloži zakon i sankcionisanje budućih investitora ili u najmanju ruku redovnih turista iz bogatih ‘zaljevskih’ zemalja.

Kada ministar (ne)sigurnsoti ne bio bio, bar toliko ‘naivan’.

(vijestiummeta)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime