Dodjela diploma za hanume iz džemata Prokos i Čaršije

0
27

Fojnica – Ženski aktivizam pri MiZ – e Fojnica radi punom parom. Skoro da im nema premca kada je u pitanju broj aktivnosti. Naravno da za ovoliki angažman velike zasluge ima njihova koordinatorica h. Lejla Meša koja se nimalo ne štedi da bi našim hanumama pružila što više sadržaja. Ovaj put ona je svoje vrijeme sa svojim saradnicama posvetila ženama u džematu Prokos.

U utorak 10. 5. 2016. godine u prostorijama Aneksa Čaršijske džamije dodijeljene su diplome i Kur` an sa posvetom za 17 sestara iz džemata Prokos. One su uspješno završile kurs arapskog pisma. Kroz ovaj kurs njih je vodila vrijedna muallima Amra Rojo, dok je 4 hanume ovaj kurs prošlo sa našom vrijednom h. Habibom.

Dakle, ukupno je bilo 13 žena iz džemata Prokos, dok su njih 4 bile iz džemata Čaršija. Važno je istaći da je ovakav vid rada sa ženama uvela naša najvrjednija i najbolja muallima uvažena h. Habiba hanuma Hadžimejlić. Zahvaljujući njenom entuzijazmu rad sa ženama na ovakav način je zaživio u našoj čaršiji, te se sada počeo širiti i po našim mahalama.

Priznanja su im uručili naš predsjednik Medžlisa i zastupnik u federalnom parlamentu h. Ramiz Meša i glavni imam h. Edin ef. Rojo. Molimo Allaha Dragog da ovo bude put koji ćemo svi slijediti.

(medzlis-fojnica.ba)

 Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime