Dodjela bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima

0
36

PARE11

Prozor, Jablanica, Konjic – Njemačka organizacija za razvojnu saradnju (GIZ) GmbH objaviće sutra, u okviru zajedničkog programa Evropske unije i Vlade Njemačke za podršku lokalnoj samoupravi i ekonomskom razvoju u BiH – EU ProLocal, prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata za učešće u natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava.

Na poziv koji će biti otvoren 18. oktobra i trajati do 30. novembra ove godine mogu se prijaviti pojedinačne firme i razvojna partnerstva čiji se prijedlozi projekata odnose na sektore metaloprerade, drvoprerade, agrobiznisa i turizma.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja će se dodijeliti prvim pozivom je 5.867.490 KM odnosno 3.000.000 eura.

Sve aktivnosti koje će se finansirati ovim sredstvima trebaju ostvariti efekt u partnerskim općinama EU ProLocal Programa. To su lokalitet 1 (Prijedor, Prnjavor, Derventa, Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica i Srbac), lokalitet 2 (Zenica, Gračanica, Brčko, Teslić, Tešanj i Žepče) i lokalitet 3 (Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški, Prozor-Rama, Jablanica i Konjic).

Bespovratna sredstva u okviru ovog poziva se dodjeljuju radi povećanja konkurentnosti malih i srednjih preduzeća kroz pružanje podrške uvođenju inovacija i primjeni inovativnih pristupa i povećanja konkurentnosti četiri navedena sektora i jačanja poslovnih modela kroz podršku prevazilaženju nedostataka koji su prepreka daljem razvoju ovih sektora.

Tom povodom pres-konferencija o temi “Dodjela bespovratnih sredstava malim i srednjim preduzećima“ bit će održana sutra u Sarajevu.

(rtvlosn.ba)Bosna PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime